Vad är en fransk Knot?

franska knut är en söm teknik som används i en mängd olika broderi hantverk, såsom räknade korsstygn. Normalt är en enda fransk knut används till Accent eller försköna broderade inslag, såsom utspridda en bokstav i alfabetet, eller att lägga ett öga på en broderad siffra. Ibland är det franska knut kopieras i en serie för att skapa en dekorativ bård eller i rader och bildar konturerna av ett objekt, till exempel en blomma. Franska knutar också vanligen tjänar som ansluter loopar i de öppna delarna av nål spetsar.

Per definition betyder knuten stygn av något slag bara att tråden dras genom de broderade materialet och sedan knutna runt sig själv. Här är de grundläggande stegen för att göra en fransk knut:

1. Hjälp av en gängad nål in nålen genom baksidan av tyget och dra den fram till fronten.
2. Wrap tråden runt nålen tre eller fyra gånger, hålla tråden spänd.
3. Placera nålen omedelbart intill den punkt där den kom genom tyget första gången. Tryck sedan in nålen tillbaka in i tyget, återigen hålla insvept tråden spänd.
4. Dra sedan ut nålen genom knuten att slutföra franska Knot. Den franska knuten är känd under flera namn, bland annat sår stygn, franska prick och vred knut stygn. De typer av garn eller tråd som kan användas för att göra franska knutar är lika varierande. I själva verket är det möjligt att skapa olika effekter och stor kontrast i samma design med hjälp av olika storlek tråd. Ju tjockare tråd, då de större franska knuten blir. Att lära sig att göra en fransk knut kan ta lite övning först. I själva verket är det en bra idé att arbeta på en bit skrot tyg innan den tillämpade tekniken till ett prov som ska bli en färdig pjäs. Även många tycker att det är bra att använda en slinga för att säkra tyget och håll den hårt när man franska knutar.

Även om ankomst brodermaskinen 1828 innebar att broderade ex snabbt skulle kunna produceras i kommersiell skala, är broderi en farkost som fortfarande sker manuellt idag. För övrigt anses det en konst att få lära sig och förmedlas från en generation till nästa i många delar av världen. Bland annat sömnad teknik är den franska knut ofta en av de första lärt av nya studenter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.