Vad är en cirkelsåg?

en cirkelsåg, som ibland kallas en kick såg är ett verktyg som används för att skära trä, plast, metall eller murverk. Normalt är en cirkelsåg lätt identifieras genom närvaron av en metall skiva eller blad med tänder på kanten och en mekanism som gör att disken snurra. Verktyget kan antingen vara handburen eller bordet monteras. När du köper en cirkelsåg, är det viktigt att välja ett verktyg med en motor som är stark nog att möta dina behov. Till exempel bör en Woodworker välja en såg med tillräcklig makt för att skära igenom allt från vått virke till täta lövträd. Om motorn i det såg du väljer inte har tillräckligt med ström, värmer bladet upp och börjar trist. Förutom att skapa dålig kvalitet nedskärningar, kan detta bli en säkerhetsrisk om bladet börjar klättra upp och tryck såg tillbaka mot användaren.

Reading beskrivningarna kan ge en grundläggande uppskattning av en motor makt. Ampere ange mängden el sågen motor drar, medan hästkrafter står för roterande kraft. Dock är priset ofta det mest tillförlitliga sättet att avgöra kvaliteten på en cirkelsåg. Generellt kan du räkna med att spendera flera hundra dollar för en top of the line cirkelsåg. Lyckligtvis, med rätt skötsel kan man räkna med att din såg att pågå under 20 år eller mer.

Andra funktioner för att leta efter när du köper en cirkelsåg innehålla stora spaken lås, rattar som kan dras åt med hela handen och cast-metal skor med förstärkning revben på ovansida för att undvika skador om det såg misstag slår i marken när du arbetar. Eftersom vikten och känslan av en såg kan variera mellan olika tillverkare, är det också bra att tillbringa lite tid testa ett par olika modeller för att se vad som passar dina personliga preferenser.

Cirkelsågar, liksom andra elverktyg, kan orsaka allvarliga skador om de inte används på rätt sätt. Bekanta dig med instruktionsboken innan du påbörjar ditt första projekt. Se till att du bär skyddsglasögon för att skydda dina ögon från kringflygande och hörselskydd för att skydda mot hörselskador orsakade av buller från motorn. Om du är vänsterhänt, måste du vara ytterst försiktig när du använder en cirkelsåg, eftersom de flesta sågar är konstruerade för högerhänta operation. Det är också en god idé att se till att din såg är urkopplad från strömkällan innan du försöker göra några justeringar av bladet djup.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.