Vad är en boll Winder?

En boll winder är en elektrisk eller handvevade maskin som används för att skapa bollar av garn för stickning. Många stickning butikerna har bollen rullar att omvandla sina dockor till bollar och några hem stickare vill ha sin egen hands, särskilt om de arbetar med en hel del garn som finns i dockor. Människor som spin och färg eget garn kan ha en boll upprullare också. Många stickning leverans företag säljer bollen rullar och stickning butiker kan också specialbeställa dem för deras kunder. En boll winder kan också kallas en ull upprullare. I huvudsak vänder en boll rullmaskin ett nystan eller Hank av garn till en prydlig boll med perfekt mängd spänningar. Det Knitter kan arbeta från utsidan eller insidan av bollen, beroende på personliga val. Som stickning projektet växer kan den Knitter dra enkelt ut mer garn från bollen, utan att vara bekymrad över trassel och mässar. Ett garn boll är också mycket åtnjuts av kattdjur, ibland på bekostnad av garnet. Innan djupdykning i varför boll rullar behövs, hjälper det att veta om de åtgärder som leder till ett garnnystan. För att göra garn, fiber såsom ull är kammad, kardad och spunnen i en lång längd perfekt jämn, slät material. När garn har spunnit, är det rullade in dockor för enkel hantering och dör. Medan dockor är bekväma för bearbetning garn, de är inte lämpliga för stickning, eftersom de kan förvärva snarls och trassel när de arbetade. Som ett resultat stickare behöver deras garn i en mer användbar form. Ett garn boll är idealisk, eftersom den håller garnet hårt organiserade och snyggt.

Många stickning butiker säljer några garn som redan rullade till bollar på fabriken. Men många garn företag säljer sina garn i härvor eller härvor, inte kulor. Detta är vanligt med små företag som hand-dye deras garner eller företag som specialiserar sig på högkvalitativa garn. Dockor som är mindre benägna att använda elasticitet, så att garnet kommer att vara i bättre form när Knitter vill använda den. I dagarna fordom hade stickare att använda händerna på villiga offer till följd av sina garn bollar, och de måste vara noga med att kulorna lös nog, eftersom mycket snäva boll förstör elasticiteten i garnet. Utvecklingen av en boll rullmaskin var en välkommen stickningen förbättring.

Enheten klämmor på ett bord, och den har en central kolumn runt vilken garnet avvecklas. Den Knitter antingen vevar bollen rullmaskinen för hand för att göra en boll av garn, eller använder en elektrisk version som gör allt arbete. Det är dock viktigt att garnet inte dras direkt ur ett nystan när man använder en boll upprullare. Detta kan stam växlarna på maskinen, eftersom det kommer att kämpa med samma trassel och snarls som irriterar stickare som försöker arbeta med härvor av garn. Stickare kan antingen koppla härvan när vindarna bollen rullmaskinen, eller så kan de använda en apparat som kallas en snabb, som river upp ett nystan på en ram som ett paraply. Den snabba snurrar för att buffra garnet av på en boll upprullare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.