Vad är en Yo Yo Quilt?

Hemligheten bakom yo yo täcket är de små rosetter som sys ihop i en sida vid sida mode. Det rosetter själva tygstycken som samlats i en cirkel. Det är inte ovanligt att hitta en yo yo täcke vars rosetter läggs ut för att bilda ett särskilt mönster. Vanligare, som hittills är täcken som är en rörig blandning av material som samlats in från alla aspekter av ens liv. Medan du ser yo yo täcken i dag, de var mycket populär under 30-talet och 40-talet.

vissa varianter av den traditionella täcket var också populära. Du ser yo yo täcken utan något stöd alls, bara rosetter sys ihop. Dessa kan vara mer som täcken än ett täcke, men processen för att göra dem är densamma. Beroende på hur den sitter stadigt rosetter sys ihop yo yo: s får kulle upp och fylla i alla luckor. De får också platt, lämnar stora luckor för stöd lysa igenom. Några har vadd, eller bomull fyllning mellan skikten och några täcken kommer inte.

Därför att de är så lätt att göra och kan göras i varierande tjocklek, många yo yo täcke konsthantverkare använder de grundläggande design för att skapa en mängd olika objekt. Vissa saker du kan göras med yo yo quiltdesign är grytlappar, väskor, ryggsäckar, kuddar, kläder eller bord. Ibland hittar du här yo yo täcke stylad hantverk på konstutställningar eller online.

Om du har en hel del klipp hängande runt huset, skulle detta vara ett stort projekt för att använda dem. Skuren tyget i önskad storlek plus ungefär en halv tum större. Vik över den extra tyg och ta knuten längd tråd genom botten. Går igenom båda lagren av tyg sy runt kanten av cirkeln. När du har sytt hela vägen runt lämna tillräckligt tråd för att samla upp kanterna tills de bildar en rosett. När rosett bildas för att passa dig, göra några backstitches och säkra med en dubbelknut. Var noga med att lämna en helhet i mitten av yo yo. När din rosetter är klara kan du använda dem för att skapa ett antal arvegods för din familj eller vänner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.