Vad är en TRÄSVARV?

En TRÄSVARV är en maskin som används för att smidigt och forma trä. Förutom trä svarvar, svarvar finns också för bearbetning av metall och glas. Alla dessa svarvar allmänt används av konsthantverkare och gör-det-självare i syfte att anpassa och slutföra projekt.

För att kunna använda trä svarv måste Crafter infoga en träbit i en speciell hållare kallas center . Detta center håller virket på plats så det kan formas med hjälp av trä svarv med en rad av handhållna knivar. Vissa trä svarvar, däremot, kan hålla bladet på plats, så att användaren inte behöver hålla bladet. Centret snurrar virket snabbt som Crafter gäller bladet på ytan av träet pjäs. kan en TRÄSVARV vara försedd med en rad olika blad. Dessa blad kan vara av olika bredd, vinklar och former. Den typ av blad som används med TRÄSVARV bestämmer hur det kommer att klippa trä. Vissa blad är bred med skarpare vinklar och avsedd för att klippa stora delar av trä från pjäsen. Andra blad är skarpare eller pointier, så detaljer som skall fyllas med hjälp av trä svarv. En Crafter får också använda en TRÄSVARV att hjälpa till med sandpapering ytan av trä. Hellre än att hålla biten i handen och gnugga det upprepade gånger med en bit sandpapper kan Crafter låta TRÄSVARV att snurra den bit som han eller hon innehar en bit sandpapper mot den. Detta gör det möjligt att avsluta sandning på mycket kortare tid och är också mindre fysiskt krävande för användaren.

kan en TRÄSVARV användas för att skapa en mängd olika objekt. För crafting och allmänna träbearbetning, en trä svarv kan skapa dekorativa spindlar som ska användas i skapandet av tabellen och ben stol. En TRÄSVARV kan också användas för att göra cue pinnar, basebollträn och andra träföremål som behöver vara cylindriska och släta till formen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.