Vad är en Slangklämma?

En slangklämma är en bit hårdvara designad för att fästa slangar och rör till olika objekt och fixturer, från badrum sjunker till auto motorer och mer. Beslaget att slangen är ansluten till kallas en Barb, eller nib. Generellt sett är slangklämma först ut på slutet av den slang som skall fästas på spetsen. Slangen är sedan fäster runt spetsen, och klämma sedan skärpas så att slangen inte kommer lös. Det finns flera olika varianter av slangklämmor som finns tillgängliga. En av de enklaste typerna av slangklämma är våren klämman, som är en remsa av metall i form av en cylindrisk våren med flera utstickande delar. Denna typ av klämma kan dras åt runt slangen med en enkel tång genom att trycka utskjutande mot varandra. Spring klämmor är populära för slangar som är svåra att nå på grund av den lätthet med vilken de kan fästas, men är begränsade i hur hårt de kan bifogas. En skruvklämma är en populär typ av slangklämma som består av en metall slitsade band och en skruv som spänner längs skårorna när den slås. Dessa brukar användas på slangar över en halv tum i diameter eller större. De är också ofta används för att tillfälligt fastställa skadade ledningar snabbt i akuta situationer som bryter av en vattenledning, och kan fästa slangen till spetsen mycket ordentligt.

Wire klämmor även använder skruvar för att strama åt slangen över spetsen. De består av en U-formad längd av tråd och en skruv placeras i två fångenskap muttrar på varje ände av klämman. Denna typ av slangklämma används när det är väsentligt att en lika stor mängd Trycket måste tillämpas runt omkretsen av slang för minimalt läckage.

p

Slangklämmor är i allmänhet inte användas när det finns ett högt tryck av vätska som passerar genom slangen. De är mest populära för fordons användning samt vissa användningsområden runt huset som använder ett genomsnittligt belopp av påtryckningar. En slangklämma kan också vara en praktisk post för snabba lösningar som inte har samband med slangar och stift, och kan vara ett användbart akuta reparationer verktyg i en knipa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.