Vad är en Pincushion?

En nåldyna är en liten kudde som är utformad för att hålla sömnad stift. Att använda en nåldyna, folk sticka rakt stift i dynan, förlita sig på hårt packad fyllning hålla stift faller ur. När ett stift behövs, kan den enkelt dras ut genom sitt uppsvällda huvud. Många sömnad leverans butiker bära pincushions, och det är också väldigt enkelt att göra din egen.

För att vara effektiv, en nåldyna måste ha en kompakt fyllning som inte kommer att flytta eller läcka, och fyllningen kan inte skadats av upprepade pokings. Många fylla pincushions med sand, små plastgranulat, eller pärlor utsäde. Höljet till en nåldyna måste också vara robust, kände är ett bra val av material, eftersom det inte kommer att bryta ner när nålas upprepade gånger. Avlopp kan också använda tjocka bomullstyger. Den grundläggande nåldyna uppstod i England på 1500-talet, i form av en enkel kudde fylld med något som vete vetet. Stift var ganska dyrt på den tiden och därför avlopp ville säkerställa att de inte skulle förlora dem. Ursprungligen hölls stift i fall, men ett fall av stift är inte lätt att använda samtidigt arbetar med ett sy projekt, eftersom det finns en risk för att sticka fingrarna eller släppa fallet och stiften spiller över hela golvet. Som ett resultat utvecklades nåldyna, och det blev en populär och måste-ha post för sömmerskor. Genom 1800-talet fanns det företag som producerar pincushions kommersiellt, för människor som inte vill göra sina egna, och de var ofta konstfullt dekorerad. Vissa var utformade för att likna frukt och grönsaker, den klassiska jordgubbe nåldyna varar i dag. Nyhet pincushions visades ibland i ett syrum eller förmak, i stället används aktivt, och folk köpte pincushions som souvenirer av evenemang och resor.

Den moderna nåldyna kan utilitaristisk eller dekorativ, beroende på personlig smak, och det är verkligen en bra sak att ha. Även sömnad stift är inte så dyra som de en gång var, är det fortfarande irriterande att förlora dem, särskilt om stiften är tappade på golvet, där de kunde skada bara fötter, eller om stift blir trassla in sig i tyg, vilket skapar en potentiell peta fara. Många företag gör specialitet pincushions liknande versioner som kan bäras på handleden medan sömnad eller fästas med kardborre på quilting bord och stolar sömnad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.