Vad är en Pile Weave?

chansen stor att du har ett exempel på lugg väva fötterna rätt denna minut. Som en vanlig form av textil vävning, är det hög väva en favorit teknik när situationen kräver en känsla som är plysch, men tålig. Här är hur hög väva skapas, liksom några av de ansökningar om högen väva i olika typer av textilprodukter.

Skapa en bal väva faktiskt innebär en vävning process som innehåller tre olika lager. Första lagret kallas marken tyg. Detta lager är grunden för den högen och fungerar som bindemedel för materialet. är det andra lagret består av en invävd lager av fibrer som fungerar som en buffert för högen väva, vilket skapar en mjuk yta. Den slutliga skiktet är själva högen. Denna tredje skikt skapas genom att köra fibrerna över metallstänger eller ståltrådar som skapar en slinga på gården filament. Det loopas garn skapar en förhöjd effekt som kan skjutas fram och tillbaka med handen. I många textil kretsar är färdiga produkten kallas högen garn.

Pile väva kan skapa ett antal olika typer av textilier. Till exempel är loop garn trimmas för att skapa tyget som brukar kallas sammet. Denna form av sammet kan användas för alla typer av kläder objekt, liksom överkast, Shams kudde, och även bakgrunden för sammet målningar som var så populära i år tidigare. Eftersom det är den process som skapar en mjuk konsistens och inte den faktiska fiber sig denna form av lugg väva kan ske från i princip alla naturliga eller syntetiska fiber.

Högen väva är särskilt populär i tillverkningen av klädsel, särskilt tyg bil klädsel. Precis som med sammet materialet, är skev slutar kortklippt, lämnar en liten tupplur som kan skjutas fram och tillbaka med handen. Ofta är robustare syntetiska fibrer som används när du skapar klädsel materialet, eftersom de syntetiska fibrerna har en tendens att stöta bort fläckar som är effektivare än många naturliga fibrer.

Tillsammans med klädsel, är det hög väva också en favorit process när det gäller produktion av heltäckningsmatta. Den korta slingor är perfekt för att skapa en mjuk känsla under, och tenderar att vara lättare att hålla rent i jämförelse med vissa andra typer av golv. Tillsammans med heltäckningsmatta, är hög väva en gemensam ansökan när det gäller område mattor också. Faktum är att många handgjorda indiska och turkiska mattor sysselsätter fortfarande handen vävteknik som utvecklats århundraden sedan att skapa en slinga effekt.

Andra textilvaror poster sysselsätter högen väva tekniken. Frotté handdukar är tillverkade med en hög sticka sammansättning, som inte bara gör handdukar mjukare, men också mer absorberande. Både bred linje och tror linje manchester görs med hjälp av en form av hög väva metoder. Chenille överkast är ett annat exempel på en varaktig men ändå bekväma objekt som är möjlig genom tillämpning eller lugg väva produktion.

Pile väva kan hittas i nästan alla rum i våra hem, liksom i många av våra garderober. Som en vävteknik som har visat sig vara mångsidig och kunna skapa långvariga textilprodukter är hög väva säker på att vara med oss under många år framöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.