Vad är en Pålstek Knot?

En bowline knut är en enkel knut som utgör en fast ögla i slutet av en sladd. Det finns många varianter på grundläggande bowline knut, såsom det franska Pålstek och kör Pålstek. Den bowline knut har använts så tidigt som Age of Sail i slutet av 1400-talet. Därefter användes den på RÅRIGGAD fartyg att hålla hörnet av ett råsegel i riktning mot fören på fartyget. Detta hindrade den från att häpen. p

Pålstek knop anses vara väsentliga knutar som alla borde veta. Det första omnämnandet av bowline knut i historien är John Smith's Sjömans Grammatik, publicerades 1627. Han beskrev den knut som är av stor betydelse för sjömän. Den huvudsakliga användning bowline knuten är att bilda en ögla i slutet av en rad. Denna knut kan bindas ihop och sedan säkrade över föremål, såsom tjänster, eller knutna runt objektet från början. Den Pålstek är som bäst under stress. Den Pålstek är också en vanlig hästsport knut, och används vanligen för att Hitch hästar till tjänster eller inuti släpvagnar. Ju hårdare hästen drar mot knut, desto tightare blir det. När en hals rep eller sele används, är det ofta sker med en bowline knop. I detta fall är knuten känd för att vara omöjligt att lossna, även när de drog på en panik eller yster häst. När segling små fartyg, det bowline knut används ofta för att säkra en Halyard till ett segel eller bifoga en focken blad som en ledtråd. FAA, Federal Aviation Administration, föreslår att man utnyttjar en bowline när säkra lätta flygplan. Rep bundna med bowline knutar inneha cirka 65% av sin styrka på den plats där knuten. Det kan kopplas på två sätt, som används främst för memorization, och den andra en blixt metod för snabb kopplingsförbehåll.

är A mnemonic används för att lära hur man knyter bowline knop. Kontraktera Pålstek, tänka ena änden av repet är en kanin, och den andra änden, den ständiga slut, en trädstam. Bildar en ögla i den stående slutet av linan, och sedan föra kanin upp och genom en slinga, eller ut ur hålet. Kanin går sedan runt trädet och tillbaka i hålet. Efter åtdragning, är en bowline knut bildas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.