Vad är en Paint Scraper?

En färg skrapan är alla redskap som används för att ta bort färg från en fast yta genom skrapning eller nötning. De flesta som gör en stor målning, efterbehandling, eller remodeling har en favorit färg skrapa, lite mer okonventionella än andra. Vissa föredrar verktyg tillverkade för detta ändamål, vissa föredrar kitt knivar, vissa föredrar rakblad. I olika applikationer, alla dessa verktyg fungerar. Nyckeln är att matcha verktyget till projektet.

Men först är det viktigt att notera att någon färg skrapan fungerar mycket bättre på att måla första har kemiskt mjukas upp med en färg-stripping beredning. Försöka skrapa torrt måla kommer nästan alltid skada den underliggande ytan och ger misslyckade resultat. Låt strippa att göra sitt arbete, använda en färg skrapa för att driva bort SENTIMENTAL färg, upprepa om det behövs, och försiktigt gnugga ytan med stålull för att avlägsna eventuella rester.

Med så många val, att välja rätt färg skrapan för jobbet kan vara lite skrämmande. Den enklaste verktyget är en hård-blad SPACKEL, nästan lika stel som en mejsel. Många anser kitt knivar deras bästa sättet eftersom handen är placerad väldigt nära ytan skrapats och därmed användaren har större kontroll över processen. Putty knivar fungerar bra för plana ytor som en bordsskiva eller sidan av en byrå, men det är svårt att få dem i små skrymslen och vrår. En "Multi-use färg skrapa," också ibland en fem-i-ett, kan bäst beskrivas som ett kitt kniv med förmåner. Denna behändiga lilla gadget har en variation av utskärningar och fördjupningar som kan öppna Färgburkar, dra spik, och utföra en mängd andra användbara uppgifter. Bäst av allt, det är underbart för de skrymslen och vrår några andra skrapor kan röra. Dess blad är inte särskilt skarp, men detta bör inte vara ett problem om ett kemiskt färgborttagningsmedel används först.

För stora applikationer som en garageport, järnaffär personal tenderar att rekommendera en dubbel-blad färg skrapa. Även kallad dubbel-kant skrapa, är detta en böjd metallbit med skruvfastsättning den till ett handtag. Var och en av dess blad är spetsigt i en annan riktning så att den kan drivas på och dras över ytan skrapats, snarare än bara arbetat i en riktning. Detta påskyndar skrapar processen. Nackdelen med dubbla blad skrapa är att det är lite svårt att kontrollera och inte anpassas till små intrikata områden.

ofta Ett annat verktyg som används för att ta bort färg är känd som en "säkerhet skrapa. " I själva verket är en säkerhetsfunktion avstrykare en enda kant rakblad som passar in i en plast eller aluminium innehavare, och det är inte särskilt säker. För att vara säker, det är väldigt användbart för snärta smådroppar av torkad färg från golvet eller skrapa färg rester av glas. Men rakblad är uppenbarligen farliga för kött och även kan skada den målade ytan skrapats, så denna typ av skrapa är inte det bästa valet för trä. Om färgen har varit tillräckligt mjuk kemiskt, ett rakblad inte bör vara nödvändigt.

Andra verktyg som kan användas för att avlägsna färg inkludera infraröd värmare som smälter färgen tillräckligt för att det kan skrapas av mekaniska hjälpmedel, och roterande strippor som sysselsätter virvlande metalltrådar att träffa måla utanför ytan töms. Infraröd värmare kan vara en brandrisk och bör endast användas med stor försiktighet. Rotary strippers hugga upp ved ytor, även om de kan vara en rätt bra lösning för att ta bort färg från metall.

Tyvärr finns det inte en färg skrapan som fungerar bra i alla situationer. I de flesta fall måste flera olika verktyg användas för bästa resultat. Till exempel vill ta bort färgen från en snidade skrivbord, börja med ett vattenbaserat, lägre VOC-stripper-en med en mycket låg nivå av flyktiga organiska föreningar, som avger en skadlig gas i atmosfären. Ge stripper tillräckligt med tid att arbeta, och sedan prova ett SPACKEL eller dubbel-blad skrapa på plana ytor och en multi-användning skrapa i hällristningarna. Känn dig fri att experimentera, med fokus på de säkraste verktyg med minsta risk för skador. Som med alla verktyg, omsorg vid val och användning av färg skrapor ger bästa resultat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.