Vad är en Mat Cutter?

en matta Cutter är ett verktyg speciellt avsedda för kapning av kartong matta eller materia, som används för att montera konstverk. För konstnärer, är en matta kapmaskin ett viktigt verktyg i studion, ger dem möjlighet att montera och ram arbeta mycket billigare än en professionell inramning företag. Människor som vill montera arbete som de har köpt kan också hitta en matta cutter användbart, eftersom det tillåter användaren att skapa en skräddarsydd montering matta. En matta är en hög densitet pappersprodukter som finns i arkiv och normal sorter. Bilderna kan antingen vara monterad ovanpå den matta, eller ett fönster kan skäras i mattan för att visa upp bilden. För konst och original, bör arkivens matta användas för att säkerställa att konsten inte är skadad. Det finns också en rad matta färger tillgängliga, och ibland hjälper till att föra matta till konsten butik för att plocka ut det bästa färg. Som regel handlar mat i stora skivor som skall skäras ner till storlek med hjälp av en matta kutter. Ett antal olika mat cutter design är tillgänglig. Den mest grundläggande är en handhållen mat cutter, även om många föredrar att använda en bordsskiva modell, som även inkluderar mat guider och andra verktyg som kommer att skära mattor enklare. High end elektroniska och automatiska modeller är också tillgängliga, men de är extremt dyra. Såvida inte en artist planer på att hantera en stor mängd mat skärning, hög kvalitet bord monterad modell är vanligen tillräcklig. En bra matta fräs levereras med två blad alternativ. Den första är en rak kniven som kan användas för att skära ett fönster i en matta. Det andra är ett blad som roterar för att skapa ett skär. En avfasade hörnet underlättar övergången från kanten av en bild på mattan, även om det är något svårare att skära. Mattan fräs brukar också innehåller guider som hjälper kvadrat mattan, och det bör kompletteras med verktyg som härskare och märkning pennor för lättare användning.

Cutting mat tar lite övning. Vanligtvis börjar en med pjäsen till vara tovigt och ramarna att det kommer att monteras i. Storleken på mattan i förhållande till bilden är ett konstnärligt val, och kommer att bestämma storleken på ramen. Mattan är beskära så att det passar i ramen. Sedan är bilden mäts så att fönsterstorleken kan fastställas. I allmänhet sidan gränsen är ännu, medan det finns lite mer utrymme på botten av en bild att lägga vikt. Asymmetriska fönster är också helt acceptabelt, beroende på konsten är tovigt.

Efter placeringen av fönster i mattan har fastställts, på baksidan av mattan är märkas upp för mat cutter. Det är viktigt att använda en matta skärmaskin med extremt vassa blad, att se till att mattan kommer att minska stadigt och jämnt, utan att dra eller trasiga kanter. Mattan skärs, kontrolleras för att passa med bilden, och då båda kan utformas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.