Vad är en Dovetail gemensamt?

En stämma av gemensamt är en typ av instickslås och Tenon gemensamt gjort en rad trapetsformade stift som låser liknande form svansar. Detta gemensamma är känd för sin draghållfasthet, och det är också ett populärt träindustriarbetarefederationen eftersom det kan vara estetiskt tilltalande. Flera olika stilar av stämma av gemensamt kan användas i woodworking projekt, och lederna kan skäras för hand eller med speciellt utformade jiggar som är tillgängliga från järnhandeln. Det gemensamma är ett av de äldsta Laskning i kontinuerlig användning. Många kulturer utvecklat stämma av gemensamma självständigt, och mycket fina exempel kan iakttas överallt från egyptisk begravning möbler till inredning görs i det antika Kina. Medan du skapar passar ihop lederna kan vara lite utmanande, när lederna görs korrekt, bör de passa så sitter stadigt att inte ens lim är skyldig att hålla två träbitar tillsammans.

I ett klassiskt genom stämma av gemensamt, slutet korn båda trästycken kan tydligt ses på det gemensamma. Detta skapar en viss estetisk blick som vissa människor tycker, så att tittarna att se och njuta av träets ådring som används i projektet. En halvblind gemensamt görs genom att skapa uttag i träbit som används för att skapa svansen, så att stiften ses från sidan av det gemensamma, men inte framifrån, gömmer slutet korn av stiften. Denna typ av stämma av gemensamma används ofta för saker som lådor, som ett alternativ till vänd lådan med ved för att dölja stämma av gemensamma.

Full blind passar ihop fogarna är gjorda på ett sådant sätt att det gemensamma blir osynlig , vilket gör det omöjligt att se hur de två träbitar sammanfogas. Skapa full blind sammanfaller är mycket utmanande, men vissa människor tycker att det är estetiskt önskvärt för vissa typer av projekt. En annan version av den passar ihop gemensamt är glidande passar ihop, göras med en enda stift och svans som kompletterar varandra, att hålla en längd av trä i en rät vinkel. Denna stil är ofta för saker som hyllor, med det gemensamma håller hyllan på plats.

Den stil passar ihop leden är mycket lik den kam eller låda gemensamt, eftersom båda lederna ingår att skapa samverkande tänder som kommer att inneha träbitar tillsammans. Däremot sammanfaller stiften och svansen på är trapetsformade till triangulär form, medan låda fogar görs med fyrkant stift och svansar. En box joint också vanligtvis måste limmas för att hjälpa de gemensamma hålla ihop.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.