Vad är en Chalk Line?

Oavsett om du tapetsering eller om trägolv, en krita linje är en av de mest användbara snickeri verktyg. Ibland kallas krita lådor, dessa enkla prylar gör det enkelt att skapa helt raka linjer på ett sätt minuter.

De flesta krita linjer är fyllda med blå krita för allmänt bruk, men andra färger som finns är röd, vit och fluorescerande gul. Red är ett bra val för att arbeta utanför, eftersom mörkare pigment kommer att pågå längre än andra krita färger. Vitt är lätt att ta bort på ömtåliga ytor. Några snickare föredrar helt enkelt präglad av fluorescerande krita. Om du är på en stram budget, kommer du att bli glad att få veta att priset är ingen indikation på effektiviteten när det gäller att köpa en krita linje. En billig Chalk Line kommer att fungera lika bra som en top of the line modell, även dyrare objekt brukar vara gjort av något mer hållbart material och kanske har en mekanism hastighet vind som kan vara användbart om du planerar att använda verktyget på en regelbunden basis.

Använda en krita linje är en relativt enkel process. Först, mäta och markera var du vill att linjen ska vara. Använd metall fliken dra strängen ur Chalk Line, hålla den hårt i båda ändar. Om du inte har någon att hjälpa dig med denna del, vira den andra änden av linjen runt en liten spik. Slutligen, SNAP linjen genom att dra upp från mitten ungefär sex inches och släppa taget. Du kommer att se en rak linje på arbetsytan om du har använt verktyget på rätt sätt. Om du har oönskad krita på din arbetsplats, blåsa bort. Torka av krita helt enkelt kommer att smeta ytan. Till skillnad från andra snickeri verktyg är en krita linje mycket låga underhållskostnader. Om din sträng börjar striden, bara avbröt obrukbar del och sätt tillbaka resten av strängen till metallklämman. Vid behov kan nya strängen också köpas från någon järnaffär. Nya strängen är normalt säljs med en ersättare metallklämman för din krita linje.

bör en krita linje alltid förvaras på en torr plats. Om din sträng blir blöt, måste du lämna linjen avrullat tills det torkat helt. Om insidan av verktyget blir blöt, dock måste du byta ut täckt krita med färskt pulver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.