Vad är en Bubblegram?

bubblegram beskrivs bäst som en modern inkarnation av en tid hedrad konstnärlig teknik. Använda användning av laser etsning maskiner, är bubblegrams skapas med strategiska placeringen av punkter som är uppslammade i något slags medium, som möjliggör en tredimensionell effekt. Den underliggande förutsättningen för bubblegram finns i den disciplin som kallas pointillism.

Introducerades under senare år i slutet 19th century, deltar pointillism tillämpningen av små punkter i färg på en duk. Färger som var anställd som ett medium för färg tenderade att bestå av primärfärgerna av spektrumet. Genom att ordna punkter i olika färger i nära kluster, var det möjligt att skapa bilder som verkade bestå av ett brett spektrum av färger och nyanser. Stilen inte lockar ett stort antal beundrare eller utövare, även något om konsten tycktes generera en hel del kritik. Ändå gjorde konstform njuta begränsad dragningskraft för ett antal år innan blekning från offentligheten.

Begreppet laser bubblegrams tog det gamla konceptet och uppdaterade den för en ny dag och tid. Ofta bärare av en laser bubblegram kommer att vara ett block av genomskinlig plast. Använder ett system som sysselsätter flera lasrar, är små punkter skapas inom plast. Försiktigt manipulation kommer att leda till skapandet av en bild som är lätt att känna igen, och har överklagandet av ett tredimensionellt utseende till den färdiga produkten. En färdig bubblegram kan vara ganska enkelt, eller bilden kan vara ganska komplicerat. Den kan skapas fri form, eller från ett ämne eller en bild. I själva verket finns för närvarande tillgänglig teknik som tillåter ett fotografi som skall omvandlas till data. Uppgifterna hämtas sedan till en programvara som driver den utrustning som används för att styra lasrar. Denna teknik gör det möjligt att ta en favorit fotografi och använda den för att skapa en Keepsake som är idealisk för gåva att ge.

Sedan sekelskiftet har bubblegram fortsatt att växa i popularitet. Relativt billig exempel på bubblegram har börjat dyka upp, liksom dyrare bitar som anses vara ledande konst. Som momento viktiga tillfällen eller som ett sätt att skapa konst för hemmet som är både uppseendeväckande och annorlunda, visar bubblegram alla tecken på kvarvarande en livskraftig konstform under många år framöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.