Vad är en Block Plane?

Block plan är en typ av woodworking plan som kännetecknas av att det finns en liten del av järn som är positionerat för att uppnå en avfasning i en uppåtgående skick. Anses vara en av de enklaste av alla hand plan att använda är den huvudsakliga funktionen i blocket plan för att skära i slutet säd på en träbit, vilket ger en relativt slät yta. Järnet fasningar i den typiska blocket plan är inbäddade i en lägre vinkel än med många andra typer av flygplan, som bidrar till att de verktyg som är särskilt lämpad för att hantera slut korn.

Även om många olika typer av plan är konfigurerade för användning längs den exponerade ytan av ett avsnitt av trä, dessa flygplan kräver ofta två händer under drift. Detta tenderar att göra den större planen olämpliga för detaljerat arbete, till exempel på slutet korn av en planka. Däremot är blocket planet tillräckligt små för att drivas med hjälp av en hand. Detta ger å andra sidan fri att stadig avsnittet av trä, gör det lättare att placera både den lilla handen planet och virke så att klippa och skära området ändträ är mer effektivt.

Namnet på blocket planet kommer från den vanliga termen för utjämning och styckning slut kärnor. Snickare hänvisa till denna uppgift som blockerar i. Eftersom det här är speciellt utformad plan bidrar till att göra processen för blockering i enklare, snabbare och är effektivare, snart verktyget känd blev ofta som ett block plan.

Även blocket planet är främst avsedd för användning i träbearbetning projekt, kan verktyget användas i någon typ av uppgift där paring eller rakning av ett material som är nödvändigt. Till exempel kan ett block plan användas för att avlägsna torkat virke lim från en yta, med en enkel rakning motion om att successivt bereda sig bort limmet. Verktyget kan också användas för att släta ytan på små delar av murverk, såsom slut tegelstenar på en stödmur. Även om det är möjligt att använda sig av blocket planet i många olika typer av raklödder och paring verksamhet, bör det noteras att järnet bladet kan skadas över tiden när de används på andra ämnen än trä.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.