Vad är en Bench Sander?

Sanders är verktyg som gnida slipmedel mot ett material för att avlägsna grader, färg, ytbehandling produkter, eller bara delar av materialet själv. Dessa kommer i olika former och storlekar, allt från en enkel handhållen slipkloss till en stor, industri-sized power maskin. En bänk Sander är en stationär slipmaskin monterad på ett bord eller stativ. För att använda en bänk slipmaskin, en person som innehar materialet mot den rörliga sandpapper.

Vilken typ av bänk Sander att använda bestäms av material och storlek på objektet som ska slipas. En Bandslip fungerar snabbt på större delar av materialet, så det används ofta i början av en fordonsreparationslackering projekt. Det är mycket effektiva för att avlägsna tjocka pälsar av färg eller lack. Genom att använda successivt finare sandpapper, kan Bandslip att uppnå en slät yta.

Bandslipmaskiner använda en roterande slinga av sandpapper som rör sig i endast en riktning. Vissa är små nog att montera på ett arbete i hemmet bänk, medan andra enheter är stora nog att sand hela skivor av plywood. Bandslipmaskiner är lämpliga för både trä och metall.

Disc Sanders har ett roterande hjul som snurrar runt bitar av sandpapper. De är i allmänhet används för trä, men de kan också användas på aluminium eller plast. Dessa kan drivas elektriskt eller pneumatiskt med tryckluft. Medan bälte och Sanders skivan kan köpas som separata maskiner, kommer många bälte bänk Sanders utrustad med både bandet och skivan. En oscillerande bänk Sander har en spindel monterad i tabellen. Sandpapper är ansluten till spindeln som snurrar när du flyttar upp och ner mot materialet. Detta är ett idealiskt verktyg att använda i träbearbetning och affärer möbler. Den oscillerande slipmaskin kan mildra kurviga linjer, räta linjer och avsluta ytterkanterna av möbler. Rörelse skivan friktion avleder värme och hjälper till att förhindra bränner märken på virket.

Drum Sanders utnyttja en stor snurrande trumma täckt med en slinga av sandpapper. Det vanligaste exemplet är ett golv slipmaskin. Medan de flesta trumma Sanders inte är stationära, de är även tillgängliga som en bänk Sander. Dessa används i tillverkningen butiker, främst för metallprodukter. Det finns en mängd olika sandpapper val att använda med bänken Sander. De klassificeras efter typ av underlag, typ av slitande material som används, och grus. Underlag kan trasa, Mylar ® och papper och komma med olika vikter. Slipmedel väljs ut för att passa det material som håller på att slipas och vilken typ av yta som krävs. Grus hänvisar till storleken på slipande partiklar. En bänk slipmaskin kan skapa en stor damm, och ofta är utrustad med en damm-trapping utforma, till exempel en väska. Flesta av dessa enheter fångar inte upp alla partiklar, så det är viktigt att bära en mask och skyddsglasögon när du använder verktyget. Det är också en bra säkerhetsåtgärd för att inte ha löst sittande kläder eller smycken när du använder en bänk slipmaskin.

En slipmaskin bör rengöras efter varje användning för att hålla damm från infiltrerar motorn. Det är också viktigt att hålla händerna borta från rörliga band, skiva, trumma eller spindel. Sandpapper bör följas regelbundet och ändras vid behov för att säkerställa en optimal finish.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.