Vad är en Bark Basket?

En hopvikt bark korg är liknande de som skapats i ett spontant sätt av pionjärer att genomföra vilda bär hem. Barken korgen börjar med en rektangulär bit av barken. Den maker betyg centrum med två böjda bågar, som liknar en katt-öga eller avlång fotboll form. Detta steg utgör en botten på korgen, så att den fälls upp liknar en låda som håller fast-food fransk potatis. Barken korgen Maker då skosnören sidorna skapar ett band för att stabilisera den övre kanten och lägger ett handtag och bärrem. I pionjär dagar ansågs barken korgen engångständare, en tillfällig åtgärd för att bära bär hem. Pionjär kunde göra korgen snabbt. I primitiva tider, bark korgar troligen spetsad med hjälp av en syl gjorda av ben, trä eller horn som en nål. Den inre barken av ett träd Hickory användes ibland för skosnören en bark korg.

Aktuellt dag korgmakare också använda denna metod för att skapa varaktig ryggsäckar och andra behållare, såsom papperskorgar eller tvätt hindrar. Den bästa tiden på året att ta bort bark från trädet är våren eller försommaren, eftersom detta är när barken lättast skiljs från skogen. Barken är mest flexibla omedelbart efter avlägsnande, så en bark korg maker borde ha alla leveranser hands.

poppel, pil, ask, tulpan och olika barrträd används för att göra bark korgar. När du tar en remsa bark för att göra en korg, överlever trädet så länge som band inte omfattar hela omkretsen av stammen. En bark korg blir stadigare och lättare i vikt eftersom det åldras. p

Folk blir ofta förvånade över att höra att inte alla korgar är vävda. Bark korgar är numera en sällsynt samlarobjekt stycke historia. Eftersom de ansågs engångsartiklar, inte många finns. Under årens lopp har många av dem som lärt sig att göra bark korgar från de äldre har gått på, och korgen beslut skicklighet har blivit sällsynt.

Vissa historiker krönika tekniker och berättelser av hantverk och har upptäckt att barken korgen ofta förbises av museer och Folklorists. Hittills har dessa historiker hitta, analysera, studera och dokumentera gamla korgarna. Pionjärer crafted även andra objekt, t. ex. hyddor, hus, kanoter och båtar, från bark genom åren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.