Vad är en Bandslip?

En Bandslip är en elektronisk handverktyg som tar allt arbete av slipning trä. Den består av en inkapslad motor som driver en cirkulär bälte, likt löpmatta av ett löpband men i miniatyr. Sandpapper, skär i en lång remsa som passar under bältet fäster tätt för att täcka hela ytan på bältet. När motorn är påslagen lyser bältet. Verktyget kan placeras på en grov träets yta att snabbt sand ett helt område utan att tillämpa ett stort tryck eller manuellt cirkelrörelse. En Bandslip är en Woodworker bästa vän, oumbärlig för många arbetstillfällen som skulle ta många timmar, eller till och med dagar, för att slutföra manuellt. Bandslipmaskiner inte bara avsluta trä, men kan remsa färg på trä skåp och möbler, rot gamla eller målat trä och smidigt runda kanter och hörn. Det är en virtuell säkert att varje husägare kommer att använda eller behöver en Bandslip på ett eller annat tillfälle. Det finns några funktioner för att leta efter när du köper en Bandslip: Power: Strömstyrka avgör kraften i ett Bandslip, men detta är något missvisande. Mycket beror på hur en viss Bandslip konverterar strömstyrkan till makten. Bandslipmaskiner är klassade för meter per minut (FPM), som hänvisar till hur många gånger bältet varv. Den genomsnittliga Bandslip driver en 3-inch x 21-inch bälte (76mm x 533mm). Prispressen avtar så småningom bältet. En bra Bandslip kommer att ha en hög FPM rating kombination med en hög motorstyrka. Generellt gäller att ju mer makt och FPM du har råd, desto bättre.

Variabel hastighet: En Bandslip utrustad med variabla hastigheter kan vara användbara för efterarbeten. Vid lägre hastigheter, slipning framskrider långsammare, vilket gör det enklare att stoppa arbetet vid rätt tidpunkt, till exempel när de närmar sig en närliggande plan yta som kräver en flush finish. Var noga med att kontrollera placeringen av varvtalsreglering omkopplaren. Om det inte är lämpligt att justera medan händerna är på plats på Bandslip du förmodligen inte kommer att använda det.

En robust frigöringsspaken: frigöringsspaken fälls upp eller ner för att frigöra eller säkra sandpapper på bältet. Om du byter gryn ofta eller bara använda det Bandslip ofta väljer en Bandslip med en solid frigöringsspaken mekanism som tål års användning.

Tracking kontroll: Detta kontrollreglaget anpassar den främre rullen att hålla bältet centrerad. Vissa spårning vred bara göra grova justeringar, så att även en liten tur skickar bältet för långt åt det ena eller det andra. Andra har motsatt problem, som kräver flera rotationer innan någon synlig skillnad i placeringen av bältet. Rätt kalibrerad tracking kontroller gör en Bandslip mycket trevligare att använda.

Hand positionering: Alla har individuella önskemål om denna funktion, men i allmänhet, om händerna är för nära varandra att verktyget kan vara obekväma att använda. Också, vissa människor tycker att om deras händer ligger i linje de har mindre kontroll över Bandslip än med ett överlappande position.

stoftavskiljning: Experter rekommenderar ett Bandslip att har ett system för insamling av damm skapas. Det håller inte bara den renare arbetsplatsen, men det är lättare för dina lungor.

Noise: Den sista fråga som är buller. Vissa sanders kommer att vara starkare än andra, och ingen är "tyst". Men om du hittar den perfekta Bandslip och den enda nackdelen är buller, kan du överväga att alltid öronproppar al länge du inte kommer att använda slipmaskin på daglig basis.

Du kan söka Bandslip på din lokala Home Improvement Center, hårdvara eller varuhus. De finns också tillgängliga online.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.