Vad är eltejp?

Uppfinnare av 3M 1946, är eltejp en tryckkänslig självhäftande används för att isolera elektriska ledningar och annat material som leder ström. Detta band är gjord i en mängd olika plaster, men vinyl är den vanligaste. Vinyl har den bästa stretching förmåga, vilket gör det mer effektivt att skapa långvarig isolering. True eltejp måste vara certifierade för att inte fatta eld eller brinna när överhettade.

Även eltejp kommer i en mängd olika färger, elektriker använda grundläggande svart de oftast. Svart är en universell färg som inte anger något särskilt med sladdar. Det är också den mest resistent mot ultraviolett (UV) strålning skada, så är det svart som vanligtvis används på trådar som kommer att utsättas för direkt solljus.

Professionella elektriker använda andra färger för att indikera vilken fas av kabeln, spänningsnivån, och syftet med kabeln. Neutrala trådarna är markerade med ljusgrå eller vit eltejp. Jordkablar anges med hjälp av tejp som är grön eller grön med gula ränder. Färgat eltejp används också för att märka faser på en tre-fas system, not början på en tråd i en kanal så den andra änden är lätt att hitta och markera kablar som måste unhooked så att de enkelt kan hakas tillbaka upp senare. är Eltejp vanligen tillämpas för utsatta trådar genom att snurra på rulla runt kabeln i den riktning som tejpen lossnar rullen. Detta gäller ljus spänning, vilket håller tejpen fast på kablarna. Eltejp måste förpackas väl så det finns inga luckor där fukt kan sippra inOm det är för mycket spänning, dock eltejp sträcks för långt och kan lossna när man drar tillbaka till sitt normala tillstånd.

De flesta märken av eltejp kan rivas för hand. Andra märken har en automat med en inbyggd Cutter. Andra åter kräver användning av sax eller kniv. Eftersom eltejp är stretchig och kommer i en mängd olika färger, har människor funnit en rad olika icke-elektriska användningsområden för bandet. Stagehands till exempel ofta använda eltejp för att säkra kablar scenbelysning och aktörer använder tejp för att markera sina positioner på scenen under repetitionerna. är Eltejp också används av idrottsmän. Spelare på rugby team har varit känt att tejpa öronen tillbaka för att förhindra nedskärningar och abrasians. Cricket spelare kommer att linda eltejp runt tennisbollar för att skapa provisoriska cricket bollar. Vissa idrottare har även använt denna typ av tejp för att hålla shinguards glider.

Musiker har sina egna användningsområden för eltejp. Trummisar i marschorkestrar använda färgat band att linda sina drum sticks. Detta gör inte bara pinnar mer hållbart, men det gör också dem att se flashiga och coola när de spelar. Många musiker wrap också sina fingrar innan en lång jam session eller prestanda så att de inte får blåsor.

kan Eltejp användas i hemmet också. Organiserade människor använder ofta tejpen för färg kodning och märkning syften. Konstnärliga folk har varit kända för att använda eltejp för att skapa okonventionella ändå estetiskt tilltalande väggen konst och skulpturer. Vissa använder till och med eltejp för att ersätta klistermärken på sin Rubiks kuber. Som en snabb lösning, kan eltejp även användas som ett tillfälligt bandage.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.