Vad är axelvaddar?

Ibland kläder, speciellt skjortor, tröjor, kostymer och klänningar, kan dra nytta av lite extra formning. Axelvaddar används ofta för detta ändamål, och är fastsatta på insidan av plagget precis vid axeln. Dessa kuddar är oftast gjorda av skum och täckt med tyg som kan samordna med tyg av kläder. Pads varierar i storlek från små till mycket stora, och vilken typ av pad du kan dikteras av aktuella modetrender. I det 20th århundradet, kom intresset för axelvaddar under det sena 1930-talet och under 1940-talet . Herrkostymer funktionen ofta någon padding på axlarna, men det blev populärt att lägga till den här funktionen Dräkter och klänningar. Utseendet på kuddar ändrade den kvinnliga formen något. Genom att betona axlarna och ge en boxier titta på dem, kläder deemphasized sedan saker som hip storlek.

Axelskydd fick större eftersom modet fast på 1940-talet, så att storleken på axlarna var överdriven. På 1950-talet stilar ändrats. Om axelvaddar användes var de mjukare och rund i stället för kantighet och stora och de var anställda i första hand plagg som tröjor och jackor i stället för klänningar.

en pånyttfödelse av användningen av axelvaddar började på 1970-talet, men de verkligen såg enormt uppsving i popularitet på 1980-talet. Speciellt passar med överdimensionerade kuddar var populära, och kvinnor kan även lägga till extra stoppning genom att bära axelvaddar som bifogas bra band. Om dessa skum undrar syddes i många kläder, skulle ytterligare andra knytas och anbringas på nytt via kardborre. Detta sätt kunde kvinnorna välja mängden stoppning de ville, vilket vanligtvis är lite överdriven. I själva verket hur stilen växte på 1980-talet fortsatte ledde till vissa gäckande av komiker och andra. Komiska sketcher visade kvinnor inte kan få genom dörrar på grund av bredden av kuddar. Under 1990-talet reagerade modetrender genom att undanröja de flesta kuddar från kläder eller med mycket små, lätta kuddar som bara lagt definition men inte hiss till plagg.

du fortfarande kan hitta axelvaddar i kläder som jackor och tröjor, men de är oftast mycket mer subtil. Vissa kvinnor föredrar lite stoppning, och du kan hitta dessa kuddar i tyg och butiker hantverk om du vill lägga till dina egna. Om du har en jacka som är något större i axlar eller armar, kanske du kan kompensera för extra stor med lite stoppning. Det är också troligt att mode regelbundet kommer att återinföra större axelvaddar. Det kan vara svårt att berätta om dessa stilar kommer att luta sig mot stora och kantighet makt kuddar av 1980-talet, eller helt enkelt kommer att accentuera den rundade formen på axlarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.