Vad är akryl?

akryl är en typ av tyg av akryl fibrer, och tillverkades först av DuPont Company. DuPont inte längre tillverkar akryl, men det är fortfarande i stor utsträckning tillverkas i hela världen. Den använder ett kemiskt ämne framställs kallas akrylnitril , em som även används vid tillverkning av plast. Akrylnitril tenderar att bryta ner lätt i miljön, även om det finns några argument på denna punkt. Höga nivåer av akrylnitril exponering kan anses vara giftig, men snabbt bryta ner ofta håller akryl marknadsförs som miljövänliga. är akryl används mycket i stickat, som klädsel för detta, och fibrer kan vävas göra mattor. Folk tänker ofta på akryl som ett utmärkt substitut ull, och vissa former av det ovanligt mjuka, samtidigt som den är lätt. Vissa Cashmere substitut är gjorda med akryl och betraktas som bra eller bättre än kashmir i mjukhet och utseende. Vissa vävda plagg kan innehålla en akryl blandas med naturliga fibrer.

Early akryl riskerade att noppor, och tvätta den regelbundet kan få upp tyget för att få en sliten utseende. Detta syfte utvecklade Monsanto Chemical Company en kemisk process som kallas Pil-Trol? som håller akryl från noppor. Detta har visat sig vara värdefullt, men akryl fortfarande kräver varsam hand, kan behöva kemtvätt eller åtminstone tvättas i kallt vatten om mild cykeln i din tvättmaskin. Ju noggrannare du behandla akryl, desto mer sannolikt är det att plagget kommer att hålla längre och behålla ett "nytt" utseende. För bästa resultat, alltid följer plaggets taggar för rengöring vård.

akryl har blivit populär i olika sporter plagg. National Football League, till exempel har akryl strumpor som en del av en enhetlig standard. Du kommer ofta att köpa akryl strumpor för barn att spela baseboll, fotboll och fotboll. Strumpor i akryl är ett bra val, eftersom de behåller sin form och kan vara mycket elastisk. De kan vara ett bättre val för vandrare, eftersom du är mycket större chans att få blåsor från strumpor bomullsblandning än från dem som görs av akryl.

akryl gynnas av olika andra skäl. Det är varmt, kan vara ganska mjuk, håller bra färg, och är både färg och rynkor resistenta. Dessa kan göra akryl ett populärt val, och för dem som älskar ull men är allergisk mot det, akryl kan vara ett utmärkt substitut.

När akryl gjordes först, det var tänkte ofta "billiga" och inte lika värdefulla som naturfiber kläder. Vissa tidiga akryl tyger inte var bekväm och var ganska kliande. Nya tillverkningsprocesser har huvudsakligen löst dessa frågor, och många föredrar akryl naturliga fibrer, eftersom det tenderar att vara lättare att ta hand om.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.