Vad är Velcro &Trade;?

egentlig mening, är Velcro ™ ett registrerat varumärke som beskriver ett visst märke av "krok och ögla fästelement". Produktnamnet har visat sig vara så populär, men att det har blivit en allmän term för två pjäs fästelement med nylon krokar på ena sidan och en matta av öglor på andra. Velcro ™ har blivit mycket populär inom kläd-, sko och fordonsindustrin (bland andra) för sin förmåga att erbjuda ett fast grepp under spänning men faller isär lätt när det behövs.

Historien om Velcro ™ börjar med en vandring i den schweiziska skogen 1948. Inventor George de Mestral märkte att han och hans hund var belagd med cockleburr frö tarmar. I mikroskop upptäckte de Mestral att utsädet djurtarmarna innehöll flera tips med krok-formade ändar. Det var dessa naturliga krokar som höll så envist att den lösa väva hans byxor och hundens päls. George de Mestral trodde att förslutningsförordning tillverkad av en liknande krok och ögla utformning kunde konkurrera med metall dragkedja i popularitet och mångsidighet.

Efter flera försök att skapa en lämplig prototyp, de Mestral och ett franskt tyg designer slutligen upptäckt ett sätt att använda nylon fibrer under en infraröd lampa för att skapa den nödvändiga krokarna. Matted nylon fiber skulle också utgöra det gäller slingor behövs för att fullborda den självhäftande processen. Namnet VELCRO bildades ur det franska ordet Velour (Velvet) och virka (krok). De Mestral bildades officiellt den kardborreband ™ företag i Schweiz i början av 1950-talet och fick patent från praktiskt taget alla industrialiserade länder i världen.

Kardborre ™ fungerar enligt principen att tillräckligt många krokar på ena sidan av ett fäste skulle bli trassla in tillräckligt med öglor på andra sidan för att bilda ett mycket starkt band. Ett tryck på en del av kardborreband kan bara göra det starkare som mer öglor och krokar ansluta. Men om bara några krokar och slingor dras isär med kraft, kommer resten av kardborreband ™ följer med en distinkt rippa ljud. Velcro ™ sektioner hålls under spänning, t. ex. ett block system, kan visa sig vara oerhört stark. Detta är anledningen skotillverkare ofta rum slots genom vilken Velcro ™ closers dras. De la spänning trissa håller obligationen starka.

Kardborre ™ är också populärt i klädbranschen. Waistbands i dräkter, kjolar och byxor kan enkelt justeras med kardborre ™ fästelement. Dräkter med kardborre ™ fästanordningar kan slitas bort från kroppen snabbt mellan scenerna. Andra branscher använder kardborreband ™ band för att lagra verktyg eller bifoga glasfiber delar till ramar. Stora fläckar av kardborreband ™ kan enkelt stödja hundratals pounds. Plånböcker och ryggsäckar, å andra sidan, kanske bara behöver en liten swatch för att hålla klaffar och sektioner säker. Praktiskt taget alla kan hitta åtminstone en produkt i deras hem eller bilar som använder någon form av kardborreband ™ varumärke krok och fästelement loop.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.