Vad är Tulle Netting?

Tulle nät är en textilier tillverkade av silke, rayon, nylon, eller ibland bomull. Det är vävd i en maska mönster, och ofta stärkta så att det kommer att bli hård. Det finns många användningsområden för tyll, men de mest kända är förmodligen kassaskåp, bröllop klänningar och slöjor. Tulle finns i en mängd färger och det kan också lätt färgade för att passa konsumenternas behov. Det är lätt tillgängliga från de flesta tyg butiker och genom särskilda beslut. Namnet kommer från Tulle, en stad i södra centrala delarna av Frankrike. Tulle var väl känd som ett centrum för spets och silke produktionen i den 18: talet och början av tyll nät troligen sitt ursprung i det franska staden. Tulle nät förvisso verkade tidigare i Paris balett dräkt än i de flesta andra nationer, vilket tyder på att tyll nät kan ha varit mer lättillgänglig där än någon annanstans.

De flesta av tyll faktiskt tyll, uppfanns i Storbritannien i början av 1800-talet. Tyll görs genom att linda väftgarnet runt varpgarnerna skapa en stark sexkantig konstruktion som tenderar att inte vrida eller falla ur form, eftersom det brutna trådar bibehålla ett tillstånd av spänning. Resultatet är tyll nät som är lätt och överraskande stark och tålig för sin vikt. En av de vanligaste användningsområdena för tyll nettning är i kläder. Tyll används ofta som en accent, för att skapa en Lacy, svävande utseende. Tulle kan också användas i underskirts eller underkjolar för att skapa en stel belled form. Morgonrockar ofta spände ut med hjälp av flera skikt av styv tyll. Tulle Nätet används också för att göra slöjor, eftersom den skymmer funktionerna i ansiktet samtidigt som bäraren att se ut. Det finns andra tillämpningar för tyll nettning. Fint vävda tyll nät är utmärkt för insektsbekämpning, till exempel. Den tyll nät kan sträckas över potentiellt sårbara växter för att hålla insekter ute, och det kan också användas för att skapa en insekt tält under en säng för att skydda sliprar. Stärkelsen håller tyll nät från att kollapsa, och hålen tillåter luft att cirkulera fritt genom materialet.

p

Dekorativa prydnader kan också göras från tyll nät. Det används ofta för att avsluta party och presenter, särskilt för bröllop och duschar baby. Scraps of tulle nät används ibland i quiltar och hantverk samt att lägga textur till ett projekt. Mångfärgad tyll nät används ofta för detta ändamål, för att skapa tyll blommor och andra prydnadsväxter accenter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.