Vad är Thread Count?

Thread räkna avser antalet trådar, både vertikalt och horisontellt, i en en-tums fyrkant av tyg. Thread count påverkas av ett antal faktorer, inklusive ply och tjocklek används trådar. Det skikt av tyget hänvisar till hur många trådar kan rullas ihop till en enda tråd. Single-ply tyger använda trådar på egen hand, medan två skikt och tyger twist två bitar ihop till en starkare tråd, samt fördubbla tråd räkna av tyget.

Använda finare trådar också möjliggöra mer tråd att passa i en kvadrattum. Finer tråd leder ofta mjukare och mjukare vävnader, en del av orsaken hög thread count tyger som anses vara mer önskvärd än varor med låg thread count. Finer tråd också resulterar i en mer bräcklig tyg, men som kanske inte alltid är perfekt. Två skikt och tyger hjälpa oss att lösa problemet något genom att stärka trådar och skapa en mer varaktig, men tyngre tyg.

Även om det har blivit vanligt att handla om sådant som sänglinne som uteslutande bygger på thread count, Det är viktigt att ta andra hänsyn. Hur bomullen behandlas kan vara ett mycket mer avgörande faktor i komfort och övergripande känsla än tråden räkna med ett tyg, kan det slutliga efterbehandling av tyget. Den allmänna visdom är att en tråd räkna med högre än 100 är önskvärt-dessa vävnader kallas Percale-med någonstans över 180 är idealiska. Medan tyger finns med gänga räknas upp till 1000, något som överstiger 400 anses av de flesta vara enkelt ovidkommande. När det gäller vissa tyger, en hög thread count är helt enkelt inte ett realistiskt alternativ. Flanell, till exempel som en följd av dess övriga egenskaper som material, har genomgående låg tråd räknas, men det är delvis det som ger den dess eftertraktade känner.

De vanligaste produkterna som thread count är ett problem är lakan, och fler och fler tillverkare linne säljer sina produkter till stor del på grund av att ha en hög thread count, liksom införandet av hög status material såsom egyptisk bomull. Andra produkter hoppar in i tråden räkna vurm, dock med allt från klänningar till mäns skjortor notering tråd räkna på förpackningen. Ett antal exklusiva kläder företag har börjat erbjuda skjortor med tråd räknas som högt som 170 eller 180, med ett nästan siden-liknande känsla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.