Vad är Tenon Kuttrar?

Tenon fräsar är träbearbetningsverktyg som används för att skapa tappar för instickslås och leder Tenon. I ett instickslås och Tenon gemensamt, en projektion av trä kallas Tenon sätts in i ett fack som kallas instickslås. De två bitar passar tätt och sitter stadigt tillsammans skapa en stark gemensam kan förstärkas med lim. Det finns ett brett utbud av instickslås och leder Tenon nyttjas av träbearbetningsmaskiner samhället, och som har ett specialiserat verktyg kan göra arbetet med att minska dessa leder mycket enklare och mer effektiv.

designföretag vanligen specialiserade Tenon fräsar göra runda tappar och pluggar. Den Tenon kutter passar över i slutet av stycke trä skärs ned, och biter i det för att skapa en Tenon. Vissa Tenon fräsar kommer bara att göra tappar, medan andra gör dymlingar också. Bredden på Tenon bestäms av storleken på Tenon cutter. Alternativet till att använda ett verktyg för att forma Tenon hand, en tidsödande process som också kan resultera i en otydlig Tenon. Denna typ av Tenon är klassiskt används på logga möbler och montering av stockhus.

Powered Tenon fräsar finns tillgängliga för människor som vill använda elektriska verktyg, tillsammans med hand fräsar som är avsedda att användas för hand. Vissa människor har en preferens för den ena eller andra, beroende på vilka typer av jobb de gör. I samtliga fall bör enheten vara väl omhändertagna att säkerställa att den fungerar för en livstid. Vederbörlig vård innefattar att torka ner Tenon cutter efter användning, smörja rörliga delar, och lagra den på en torr plats så att det inte kommer att få rost.

Tenon skärare finns också göra tappar i andra former, t. ex. som squared tappar. Dessa tappar säljs vanligen i form av en Tenon jig, men människor kan också använda vanliga jiggar och routrar för att göra många typer av tappar. Använda en Tenon kutter garanterar att Tenon är jämn och exakt, så att när ett instickslås skärs kommer Tenon passa väl. En lös anslutning kommer att försvaga den gemensamma, vilket gör det mer sannolikt att misslyckas på lång sikt.

Välja rätt woodworking gemensamma för jobbet kan ibland vara en utmaning. Det finns estetiska aspekter att ta hänsyn till, liksom oro över den styrka och hållbarhet i leden. Vissa människor tycker att det är bra att göra konkreta exempel på olika typer av leder så att de kan se hur de fungerar och använda denna kunskap i sin woodworking projekt. Praxis ger också människor en chans att vänja sig vid nya verktyg innan du använder dem på trä som används i ett projekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.