Vad är Tapestry Garn?

För att förstå vad Tapestry garn kan innebära, är det nödvändigt att först reda ut innebörden av ordet tapeten . Tapestry betyder flera olika saker. Det första är det namnet på en specifik stil vävning, och du hittar ofta gobeläng väva eller Kilim väva kontrast till tuskaft .

Tapestry väva är väft-faced, med varp osynliga, och har karakteristiska ansluter till färgskiftningar kallade diagonal , samordnas , förreglade och skära . I denna användning, bildväv kan tillämpas på medeltida europeiska väggbonader, Navajo filtar och Mellanöstern mattor, bland andra vävnader i vilka diskontinuerlig väft används för att bilda scener eller mönster. Det finns en viss sorts vävstol kallas en gobeläng vävstol som detta arbete utförs.

Så går denna första användning, bildväv garn kan tillämpas på varje garn som används på tapet vävstolar göra gobelänger. Traditionellt har detta ingår ull, siden, linne och bomull fiber. Tapestry garn köps specifikt beroende på om det är avsett att fungera som varp och väft, eftersom olika kvaliteter som behövs för varje.

Nyligen bildväv kommit att tillämpas på tyg byggda på underlag och som används för väggbonader och möbelklädsel, det vill säga needlepoint och crewel broderier som vanligtvis föreställer scener eller bilder. I den sistnämnda dagen användning, bildväv garn är namnet på en viss typ av garn, alternativt kallad gobeläng ull , en 3-eller 4-ofta ply ullgarn valt konsthantverkare för crewel broderi och göra needlepoint. Tapestry garn säljs i härvor om 8,8 eller 11 yards (~ 8 eller 10 m) och 40, 42. 7 eller 62 yard (~ 37, 39 eller 56 m) Hanks, beroende på tillverkare. Tapestry garn finns i en mängd färger.

Dessutom bildväv hänvisar till en specifik vikt av fiber, kallad tapet fläta i följande ordning som används av Kreinik, en tråd tillverkare:

Very Fine Fine tapet Medium Heavy
# 4 # 8 # 12 # 16 # 32

Kreinik metallbaserade fläta, som finns i en mängd olika stilar, inklusive konfetti och glöd -in-the-dark, rekommenderas för användning som en väv garn. Dessutom är deras bildväv fläta föreslås för användning i korsstygn, virka, som följeslagare garn i stickning, och för collage och andra hantverk. Kortare längder rekommenderas för att göra handarbete med denna typ av tapet garn för att begränsa slitaget på dem orsakade av upprepade dra igenom underlag av textilvara eller duk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.