Vad är Sunprints?

Sunprints ® är cyanotypes som tillverkas genom att utsätta ljuskänsligt papper för ultraviolett ljus som den som produceras av solen. Sunprints ® är bara en bland många utskrift processer, och konceptet är mycket gammal, eftersom endast de mest grundläggande utrustning krävs för att göra en Sunprint ®. Vissa professionella fotografer skapar cyanotypes i samband med sitt arbete, och de också en populär aktivitet att få barnen att tänka på fotografering och konst.

Även begreppet cyanotype är ganska gammal, var Sunprints ® faktiskt utvecklats av University of California, Berkeley's Lawrence Hall of Science, som säljer dem i byggsatser för den som vill utforska konsten. Sunprint ® satser innehåller pappersark som har behandlats i en lösning av ammonium järn (III) citrat och kaliumferricyanid. När dessa kemikalier utsätts för solljus, reagerar de och bildar järn ferrocyanide, även känd som Prussian Blue, en läcker blå färg som inte kan tvättas bort. Satserna vanligtvis också innehålla ett urklipp för att stabilisera papper på, tillsammans med plexiglas för att hålla objekt i stället som en Sunprint ® tillverkas.

Självklart, bara exponera ett ark Sunprint ® papper för solljus skulle inte t göra en mycket intressant bild, som hela print skulle göra en enhetlig nyans av blått. Göra Sunprints ®, människor ger olika föremål mellan papper och ljuskällan, från bilnycklarna till blad. Många människor vill göra Sunprints ® fysiska objekt såsom löv och fjädrar, men någon slags ungefär platta objekt, inklusive en hand, kommer att göra. Dokumentet inleds vanligen ut med en svag blåaktig ton, svarvning vit som den utsätts för UV-ljus. När exponeringen är klar, är det papper sköljas i vatten, och en utskrift kommer att sakta växa fram.

Några fotografier göra Sunprints ® med genomskinlighet av annat arbete, såsom fotografier tagna med film, speciellt om de skjuter i svart och vitt. Den rika blå färg på en cyanotype kan förvandla en insyn i en oförglömlig och annorlunda bild. Andra experiment med exponering av ett sortiment av produkter, och vissa människor vill flytta objekt runt för att skapa nyanser av skuggning och en känsla av rörelse. Denna mycket grundläggande tryckprocess kan användas i en mängd olika sätt.

Om du vill göra Sunprints ® på egen hand, bör du kunna hitta en Sunprint ® kit till en vetenskap butik, museibutik, eller barns butik i ditt område. Många företag att göra varianter på den officiella Sunprint ® kit som kan ha namn som "Solargraphics" och "Sun exponering. " Processen att Sunprints ® är mycket roligt, och säkert för konstnärer i alla åldrar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.