Vad är Silk Screening?

Silk screening är en process som används för att skapa utskrifter på en mängd olika material, från tyg till trä. Många tryckerier använder silke screening för att skriva ut, eftersom det är billigt och enkelt, och när det görs bra, det resulterar i högkvalitativa utskrifter. Hem konsthantverkare och fina artister också använda siden screening teknik för projekt, och det är relativt lätt att lära sig. Människor som vill lära sig att göra högkvalitativa skärmbilder kanske vill överväga en klass att lära sig grunderna. Till silk screen, ett mycket fint nät spänns stadigt på en ram. Detta maska var tillverkat av silke till mitten av nittonhundratalet, men vanligen polyester idag. En negativ mönstret skapas på skärmen med hjälp av olika tekniker, och bläck kastas eller sponged på skärmen, som pressas till objektet som ska skrivas. De flesta skrivare använder en gummiskrapa eller liknande verktyg för att försiktigt trycka bläcket på den tryckta produkten innan du tar bort skärmen och hänga ut för att torka.

De flesta använder ljuskänsliga skärmar för screentryck. Skärmen är täckt med en ljuskänslig emulsion som reagerar på UV-ljus. Konstnären placerar en stencil av det önskade mönstret på skärmen exponerar den och tvättar skärmen. De områden som utsätts för ljus kommer att hårdna, vilket skapar en ogenomtränglig skikt, medan de områden som omfattas av emulsionen kommer att tvätta bort, så att bläcket att passera. P

Andra tekniker kan användas för att göra en skärm för silke screening, som tillämpar ett papper eller plast stencil, eller ens måla på lim eller harts. Som regel är de skärmar avsedda att återanvändas, att göra så många utskrifter som önskas. Efter tryckning, kan skärmen sparas för annan springa eller tvättas och användas igen med en ny design. De flesta människor som praktiserar silke undersökningarna använder också ramar att hålla skärmarna på plats medan de arbetar.

p

Multicolored utskrifter kan produceras genom silke screening med hjälp av olika skärmar . CMYK-processen kan användas för att skapa mycket komplexa färg mönster som är tryckt med den ljusaste färgen först och den mörkaste sista. Många konsthantverkare som silke screening eftersom det är roligt, enkelt, och det kan ge arbete av utmärkt kvalitet under utbildad händer. Det kräver också ganska minimal utrustning, och ingen av begagnad utrustning är mycket dyrt med undantag för de ljuskänsliga emulsionen används för att tillverka skärmar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.