Vad är Shrinky Dinks?

Shrinky Dinks är hantverk /leksaksartiklar som är avsedda för barn, och är också populära bland vuxna för konst och hantverk. De består av ark polystyren plast som är inredda med design till färg. När de väl är gjort är färgade, kan formerna skäras ut och sättas under värme, där de krymper ner till ungefär en tredjedel deras ursprungliga storlek samtidigt som de blir ungefär nio gånger tjockare.

Shrinky Dinks uppfanns och först säljs av Betty Morris 1973 i staden Brookfield, Wisconsin. Det fanns flera stora leksak företag som marknadsförs och säljs Shrinky Dinks under olika namn. Uppsättningar Shrinky Dinks innehåller vanligen ett tema som består av olika barns karaktär, men vissa innehåller mer generiska konstverk som till exempel bilder av blommor. Dag har cirka vintage uppsättningar Shrinky Dinks blivit samlarföremål. Med tanke på deras popularitet i världen av vuxna konst och hantverk, många helt enkelt säljs som tomma ark för att användas som konstnären vill. Några av de saker som de kan användas till är smycken, berlocker, dekorationer fönster och mycket mer. Det första du ska göra med en uppsättning Shrinky Dinks är att färg och dekorera dem, vilket kan göras med en mängd olika media. Även föremål såsom akrylfärg, pennor och några färgpennor kan användas för att färga Shrinky Dinks, andra såsom kritor och oljefärg kan inte eftersom de inte klarar steget av uppvärmning. Nästa sak att göra är att klippa mönster, mönster eller tecken från bladet, vilket kan göras med en sax eller en brukskniv. Hål måste stansas in plåten innan gräddningen, eftersom mycket man kan göra med plast när den har tillagats. När de är klara, kan Shrinky Dinks placeras på en plåt och lägg i en förvärmd ugn eller brödrost ugn, men inte en mikrovågsugn, vilket de inte är konstruerade för. De kan också värmas med en värmepistol, till exempel en hårtork-en process som inte rekommenderas för barn. När det tas ut, de vanligtvis måste hållas tillplattad under kylning process, som tar en kort tid.

Under årens lopp har många varianter lagts till de många Shrinky Dinks som finns tillgängliga. Den plastfolie finns i många olika färger i stället för den ursprungliga vita, och inkluderar brun, svart, klar och mycket mer. I ett annat nyligen innovation, kan ett lager beläggning skall tillämpas på plastfolie som gör det möjligt för bläckstråleskrivare för praktiskt taget alla skapande, som sedan kan "magiskt" minskat från dess ursprungliga storlek.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.