Vad är Scrapbooking?

Scrapbooking är en hobby som har vuxit i popularitet. Det underliggande målet är att bevara minnen på ett unikt och kreativt sätt. En scrapbooker inleds med ett album och en uppsättning minnen som de vill bevara för framtiden.

Några scrapbookers sätta separata teman i olika böcker, medan andra reserv varje enskild spridning (två intilliggande sidor i en bok) för olika teman. Ett tema kan variera från en viss händelse, en semester, eller hur det såg ut vid en viss tidpunkt. En spridning, till exempel, kan vara reserverad för en födelsedagsfest, en annan för ett bröllop, och en annan för halloween. I stället för att placera bilder i ett fotoalbum syftar ett scrapbooker att fånga känslan och humör i samband med sina minnen. Fotografier är utsmyckade med alla typer av ytterligare objekt att bidra till att skapa stämningen av en spread. Bakgrunder, gummi stansningar, cut-outs, die nedskärningar, teckningar, tidningsurklipp, klistermärken, kort och andra platta objekt används för att försköna fotografier att ange tonen. När du tittar på en sida i ett fotoalbum, ser du några bilder, men när du njuta av sidor på en väl utförda scrapbook, så möts du av en annan tid. Låt oss föreställa oss en födelsedag part fångas i en klippbok. Den scrapbooker kan börja med en festlig ark bakgrund papper och overlay det med fotografier från festen. Sedan är en av inbjudningarna bifogas, tillsammans med ett hål från festen hattar. Därefter följer några tankar om festen och några detaljer skrivet på sidan. Slutligen är konfetti från den part limmade över hela spridning.

Engagera i hobby är inte alltför dyrt. Finns utarbeta verktyg som kan ge intressanta effekter i en klippbok, men enkla sidor ofta har störst effekt. Grundläggande scrapbooking verktyg inkluderar saxar, papper, fotografier och lim. Som ni gå över till mer avancerade tekniker kan du köpa cut-outs, stenciler, färgglada pennor, mallar, die-fräsar, klistermärken etc.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.