Vad är Rug Hooking?

Rug ansluter är en tid hedrad land farkoster som började som ett hantverk medium för personer som var tvungen att göra det bästa av allt material som fanns tillgängliga. Huvudsak matta hooking inblandade dra öglor av tyg eller garn genom någon slags bas, t. ex. säckväv från en gammal foder påse. Utifrån dessa enkla förhållanden, har matta ansluter blivit en populär hobby som är kapabel att producera objekt som är både användbara och attraktiva. är Ursprunget till mattan hooking allmänhet spåras till början av 19th century. Traditionen säger att den konstform föddes bland arbetarklassen i Yorkshire, England. Textilarbetare fick ta hem sopor från fabriksgolvet, som kallades ofta Thrums. Thrums ansågs vara för kort och av lägre kvalitet, så att de inte var lämpliga för skapandet av varor som kan säljas. Dessa värdelös klipp arbetades in i mattor som var idealiska golvbeläggning i lägenheterna och hyrde rum av dagen.

Matta hooking också fastnat för de fattigaste grupperna i Nordamerika också. Under 19th century, skulle personer i USA och Kanada tar extra bitar av tyg och använda dem för att skapa unika mönster för mattor som kan täcka de kala smuts och trägolv som inte var ovanlig bland gräns vilket liksom bland de fattiga städerna. Medan många människor engagerade i sparsam praxis matta hooking, var det avgjort ett fenomen bland de fattiga. Det var inte böcker tryckta på stöd i matta hooking, och ingen av den populära damernas publikationer i dag i mattan hooking bland fritidssysselsättningar anses godtagbart för en riktig dam.

tiden matta hooking började bli mer respektabel. Vid mitten av 20th Century, hade RYA bli ett helgat del av folk och land art. Rug-hooking resurser såsom böcker och mönster, började dyka upp. Idag, sparsam personer av alla ekonomiska nivåer, särskilt de som tycker det primitiva landet ser i hemmet, njuta matta ansluter som en hobby.

Det finns två former av ryamatta hooking som har visat sig vara bestående. Traditionella matta hooking använder en virknål som har bäddats in i ett trähandtag och används för att skapa loopar som är centrala för mattan hooking processen. Spärr-hooking är mycket likt, men använder sig av ett gångjärn krok istället, vilket möjliggör bildandet av ett knutet hög snarare än loopar. I både traditionella och spärr krok metoder är säckväv fortfarande anses vara en godtagbar grund. Dessutom baser linje och matta varp också en utmärkt arbetsyta för skapandet av hooked mattor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.