Vad är Pottery Formar?

Pottery formar är mögel som är utformade för användning med keramik. Människor kan använda keramik formar för att skapa enhetliga uppsättningar, skålar som matchning och plattor, och mögel kan också vara specialanpassade skapas för specifika projekt. Keramik och konst tillgången ofta säljer formar som är lämpliga att använda i keramik. Kommersiell keramik tillverkare använder också specialiserade keramik formar i massproduktion av keramiska produkter. Människor som inte vill köpa egna kan ofta hitta en uppsättning för gemensamt bruk i en öppen keramik ateljé eller keramik lab.

För keramik på hjulet, mögel kallas fladdermöss kan användas för att skapa standardiserade former. Folk kastar keramik direkt på BAT, med formen för att säkerställa att keramik formen är jämn och regelbunden. Även om det är möjligt att kasta mycket standardiserade keramik former på hjul med erfarenhet kan fladdermöss bort några av de gissningar, och vara mycket värdefullt för människor att producera stora mängder keramik. Fladdermöss är även bra för perfektionister som kämpar med försök att göra en samordnande krukmakeri som för en vän eller kund.

Drape formar, å andra sidan, är keramik mögel som är utformade för användning med platta skivor av lera. Att utnyttja denna typ av keramik mögel, keramiker rulla ut leran är mycket fint, ofta med en skiv-rulle, vilket skapar ett ark med lera som kan draperad inuti mögel och pressade att de överensstämmer med den form av mögel, så att det resulterande pjäsen kommer vara jämn och ren. När du använder drape mögel, är det viktigt att möjliggöra för krympning, eftersom leran kommer att minska i storlek betydligt då den krymper. kan Båda typerna av keramik formar köpas från företag som är specialiserade på tillverkning av formar. Det är också möjligt att beställa formar anpassade keramik, såsom mögel med en stämplad design som kommer att överföra till färdig keramik. Vissa keramiker vill göra sina egna formar, välja en särskilt fin kruka pjäs och använda den som en mall för en form som kan användas om och om igen. Potters kan också göra variationer på en standard mögel genom att sätta in saker som löv, mynt, eller abstrakta former i formen innan leran, så att dessa objekt kommer att lämna distinkt intryck i leran.

Klassiskt, keramik formar är gjorda av gips, både därför att gips är ett bra material för att göra formar, och eftersom gips är mycket absorberande. När leran är placerad i ett plåster mögel, vekar plåstret bort fukt från lera, uppmuntra den att torka snabbt. När leran är delvis torkat, kan man försiktigt retade bort från formen och låt den torka helt innan bisqued, inglasade och sköt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.