Vad är Pony pärlor?

Pony pärlor är plast eller glaspärlor liknar utsäde pärlor, men mycket större i storlek. De är populära bland både vuxna och barn som de lätt att arbeta med och finns i en mängd olika färger, ytbehandlingar och former. Pony pärlor används ofta i hår mode, smycken, barns hantverk och smycken att göra.

Explorers såsom Lewis and Clark väckt europeiska glaspärlor såsom ponny pärlor till Nordamerika. Dessa pärlor slutade kallas ponny pärlor när de levereras av Pony Express. Native American kvinnorna använde glas pony pärlor, tillsammans med frön och pärlor kråka, på fransar på läder kläder och mockasiner. De använde även pony pärlorna tillsammans med andra pärlor att göra halsband för sin stam och hals redskap för hästarna.

Pony pärlor kallas fat pärlor i Förenade kungariket, eftersom den ursprungliga formen av ponny pärlor är ett fat-form. Men i dag, pony pärlor finns i många andra former. Hjärtformade pony pärlor är populära för barrettes och smycken och det finns fjäril och djurfigurer också. Tema-formad ponny pärlor som säljs i förpackningar sortiment såsom olika typer av idrott bollar eller olika transportsätt är också populära och oftast plast hellre än glas. Christmas pony pärlor brukar plast så väl och är ofta röd, grön eller vit och formad som jultomten, snögubbar, träd och mycket mer.

Plast pony granula kan vara ogenomskinliga eller genomskinliga. Den tydligare regler kan titta närmare på glas om de är bra kvalitet och smidig. Metallic klar plast ponny granula är belagda med guld, flisa eller koppar-look färg, medan glitter-färdiga pony pärlor har små fläckar av glitter till. En av de bästa sakerna med ponny pärlor är att de kommer i många olika färger. Det finns många nyanser i samma färg familj så att du kan få mer sofistikerat utseende. Till exempel kan du använda dem på ändarna av små flätor i håret i flera nyanser av samma färg, till exempel alla blues. Eller så kan du göra vackra talade formade smycken genom att stapla ponny pärlor av samma färg familj på corsage stift och sedan strålar den färdiga pinnar ut från ett centrum bit kork eller hantverk skum. En annan bra sak om Pony pärlor är att de ofta är ganska enkelt och roligt för barn att använda. Den plast sorten är billigt och de stora hålen gör dessa pärlor lätt för barn att arbeta med. Yngre barn kan tråd dem att göra enkla smycken, medan äldre kan väva dem att göra de populära djur-formade "Beadies" nyckelring tillbehör och liknande hantverk. Den genomskinliga Pony pärlor också utmärkt vävda sol fiskare att hänga i fönstret.

Vissa nål crafters vilja lägga pony granula rätt i sitt arbete. Denna teknik kan användas för plånböcker och väskor samt hår "scrunchies" och trim för fransar klänningar och kjolar. Sladdar också kan virkade eller stickade och göras till chokers med ponnyn pärlor till.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.