Vad är Patent Leather?

Sporting en högglansig finish, har lackläder länge varit etablerat som läder som anses uptown och formella. Här är lite bakgrund om hur lackläder skapas, och några exempel på fina produkter som är tillverkade med patent leather.

Historia lackläder börjar tidigt 19th century och tacka för sin uppfinning Seth Boyden i Newark, New Jersey. Under år 1818 började Boyden att undersöka möjligheten att skapa en version av läder som behandlats på ett sådant sätt att det material som dess önskvärda egenskaper hos skydd och hållbarhet. Samtidigt skulle denna nya typ av läder har också ett utseende som skulle vara avgjort mer Dressy än arbete stövlar och liknande lädervaror.

Med hjälp av en formel som bygger på en rad behandlingar där lager linolja baserade rockar, började den nya skinande läder kommersiell produktion den 20 september 1819. Boyden ansträngningar resulterade i produktionen av glansigt läder som snabbt fångas på det perfekta komplementet till formell klädsel. Nästan två hundra år senare, har lackläder fortfarande status som del av en formell söker både män och kvinnor.

Lackläder börjar livet som en högre grad av fina skinn som genomgår en process för att uppnå den glänsande utseende som anses sofistikerad. Ursprungligen skedde detta genom att lägga lager av en linolja finish på lädret, gradvis skapa snygga utseende. Allteftersom tiden gick, uppfinningen av plast påverkat metoder för tillverkning av patent leather.

Plastic ytskikt kunde producera effekter jämförliga med tillämpningen av flera behandlingar med linolja, med fördelen av betydligt mindre monetära investeringar hos producenten. Över tid, utvecklingen av syntetiska hartser förenklas ytterligare processen och sänka produktionskostnaderna ytterligare, vilket gör massproduktion av lackläder möjligt.

Kännetecknas av ett glas som finish som fångar ljuset, de typiska lackläder tillbehör är en solid svart. Utöver spegeln liknande yta, är lackläder också så gott som vattentät, och ändå behålla en mycket flexibel struktur. Den visuella element lackläder har gjort det ett eftertraktat material för alla typer av formella tillbehör. Bara om alla herrskor produceras för att bäras med smoking är lackskor. Många formella typer av klackar för kvinnor är också produceras med patent leather. Kopplingar och små handväskor för kvinnor är också med lackläder, samt vissa formella plånböcker och fall cigarett. I grunden är lackläder alltid betraktas som en integrerad del av Högtidskläder.

Med nästan två århundraden av historia, är lackläder en typ av material som verkar fortsätt oavsett vad dagens modetrender diktera. Det verkar som att så länge det finns ett behov av att klä dig för ett tillfälle, kommer lackläder finns i garderober och affärer smoking hela landet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.