Vad är Paraffin?

Paraffin är en fast form av paraffin, en särskild typ av alkan kolväte. Paraffin används i en mängd vardagliga tillämpningar, framför allt i vanliga ljus. Det ser också en stor användning i industriella applikationer, och finns i allt från Lunar Rover till drywall. Det finns även i många livsmedel, där det används som konserveringsmedel, så förekommer i många ingredienser listor, och även i vissa recept.

Definitionen av paraffin grundar sig främst på dess fysiska skick, med det behöva vara i fast form, som kan inträffa vid något kallare än 147 ° Fahrenheit (64 grader Celsius), men beroende på omständigheter kan det vara flytande vid något varmare än 116 ° Fahrenheit (47 grader Celsius). Paraffin har ingen smak och ingen lukt, och är en ren vit färg. Det brinner stadigt och lätt, vilket gör den idealisk för ljus, även om det inte brinner så hett vax.

skillnad bivax, paraffin också blir ganska skör när den stelnar och raster och spricker lätt. Av denna anledning är det sällan i förlorat vax gjutning på en fin konst nivå. Ibland är det dock kombineras med andra aktörer göra det lite smidigare, och säljs som en billigare gjutning vax för icke-fin syften konst, såsom industriella gjutning. I Gips, paraffin fungerar som en slags värme sjunka under dagen. Det sparar en hel del värme, och så läggs till drywall när drywall skapas. Under varma dagar, liquefies vax, lagrar upp värmen som kommer från solen. På natten, när det svalnar, stelnar det och släpper värmen tillbaka in i huset, hjälper till att hålla den termiska massa på en relativt konstant temperatur. Denna fas förändring kylsystem är också ibland används i elektroniska apparater, främst på Lunar Rover att hålla dyra komponenter på en säker temperatur i låga allvar miljö månen. Som många vaxer, är paraffin ätbara, även om det har någon verklig smak eller doft. Det tillsätts i livsmedel som konserveringsmedel och göra maten mer attraktiv. Många choklad och sötsaker, till exempel, innehåller paraffin att ge godis en glänsande beläggning. Vaxet stannar också fukt från att lämna belagda godis, hålla godis fuktig och mindre benägna att förstöra i okylda förhållanden. Om du använder paraffin i hemmet bakning eller konfekt, är det viktigt att se till att du köper mat-grade paraffin, som vax som används för ljus eller industriella tillämpningar kan ha tillsatser som inte ska ätas.

på spa, är paraffin används ibland som en hud behandling för att mjuka upp huden och lägga fukt till det. Oftast en paraffin behandling kommer att tillämpas på fötter eller händer, ofta i samband med en pedikyr eller manikyr. Paraffin är att föredra framför andra vaxer på grund av sin låga smältpunkt, vilket gör att händer och fötter kan vara nedsänkta i flytande vax utan någon form av blåsor eller skållning äger rum. Den paraffin ökar cirkulationen genom huden och hjälper lås i kroppens naturliga fukt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.