Vad är Papier Mache?

Papier maché är ett byggmaterial tillverkat av en pappersprodukt, varken massa eller sönderrivna papper och lim-antingen tapetklister, mjöl och vatten, eller kåda. Massan versionen är oftare används för modellering, medan pappersrevor slag som används för att göra skiktad papier maché produkter. Kommersiella produkter som kombinerar lim och papper material och endast kräver tillsats av vatten är också tillgängliga. Variationer för speciella ändamål införliva andra material, t. ex. sågspån, lim och olja.

Papier maché är ofta formad över något. Ofta är läggs över en underliggande struktur som kallas en armatur, som håller sig inom den färdiga produkten. armaturer består av lätta men ganska styva material för att ge form och form till den slutliga produkten. Ofta är de tillverkade av material som tråd, trä, cellplast, papp och stoppning.

Papier maché kan även byggas över ballonger och väl förberedda skålar och tallrikar. Skålar och tallrikar kräver beläggning med släppmedel så att papier maché kan lätt skiljas från dem. Några av de material som används för detta ändamål är plastfolie, vaselin och matolja.

Papier maché är ett attraktivt medium för en rad skäl. Det är lätt, men kan formas till en stabil produkt. Det kan läggas till andra konstruktioner. Det är billigt att göra, och det kan vara inrett på olika sätt.

En tätningsmedel päls är ett bra första steg för dekorering av papier maché. Akryl och emalj färger är populära avslutande komponenter, men ytan kan också vara lackade eller dekorerad med garn, mosaik, tyg, kantning, piprensare och annat hantverk och material hobby.

Historiskt papier maché användes i skapandet av lättnad skulpturer och prydnadsföremål möbler. RCA Victor maskot hunden Nipper gjordes av papier maché, och materialet har också använts för att göra docka huvuden, siffror nativitet, och hjälmar. Välkända papier maché konstnärer omfatta Sergio Bustamante och Philip Cox.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.