Vad är Palette papper?

Palette papper är en engångs substitut för tunna styrelsen eller tablett en målare använder för att blanda färger. Artist's paletter kan vara av plast, glas, trä, porslin, aluminium, eller akryl. Några är slät och platt, och andra har blandning brunnar och cuper för terpentin eller mineral lösningsmedel anda. Vissa är avsedda att stå på en plan yta, medan andra har thumbholes för konstnären att hålla dem. Olika omfattas paletter finns för att hålla färger färsk.

Palette papper kommer på kuddar på 40 eller 50 ark. Den släta, vita ytan-ofta poly-coated-papper placeras på paletten för att skapa en yta för färgen att vila på. Alternativt, om Pad har en thumbhole, den tjocka stöd av paletten pad ger hård yta, och färgen är placerad på övre lagret på knappen. I båda fallen, när arbetet utförs, paletten papper kastas bort, vilket eliminerar behovet av att skrapa och skura en permanent palett. Palette papper används för akryl, alkyder, kasein, oljor och akvareller.

Palette papper finns i en rad av rektangulära storlekar:
  • 9 × 12 inches (~ 229 mm × ~ 305 mm)
  • 12 × 16 inches (~ 305 mm × ~ 406 mm)
  • 16 × 20 inches (~ 406 mm × ~ 508 mm)
  • 18 × 24 inches (~ 457 mm × ~ 610 mm)

Vissa specialiserade palett papper behandlas för att hantera särskilt måla stilar, såsom akryl eller olja. Andra palett papper är speciellt framtagen för särskilda paletter. Till exempel, ett drag som omfattas palett en svamp, och en speciell typ av permeabla palett papper används för att hålla färgen fuktig. Denna typ av papper är rinsable, så det kan återanvändas, och båda sidor kan användas.

Konstnärer har hittat andra användningsområden för palett papper. Det kan tjäna som en bra bas för att applicera lim på collage bitar, till exempel. Den fungerar också som en bra bas för blandning klistra mat färgämnen inför målning cookies eller färg isbildning. Dessutom konstverk har skapats genom att måla med, till exempel, akryl på en "duk" i paletten papper.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.