Vad är Overlaminates?

Overlaminates skydda material från UV-strålning, väder, fingeravtryck, fett, smuts och graffiti. De kan också se till att ex vistelse slät och platt, minska bländning från en ljuskälla, och ändra strukturell utseende. Det finns specialiserade typer av overlaminates för olika funktioner.

Användning av overlaminates omfatta skydd flexibla material, presentationer och visar för företag och i domstol, arkitektoniska puts, musmattor, banderoller, Bordstabletter, ritningar, fotografier, affischer , utskrifter, certifikat, och kartor. De är också bra för att bevara små föremål såsom etiketter, kort recept, bokmärken och kort plånbok såsom social trygghet kort eller kort bibliotek. Utomhusbruk av overlaminates omfatta skydd fordon grafik, märken säkerhet och dekaler, samt trafik och säkerhet skyltning och annan exteriör skyltning.

Overlaminates delas in i tre kategorier: kallt eller tryckkänslig film, termiska eller Värmeaktiverat filmer och vätska. Tryckkänslig film kan användas vid rumstemperatur. Lågtemperatur Värmeaktiverat filmer är bäst att applicera på 185-210 ° F (85-99 ° C). Höga temperaturområdet går ca 210-275 ° F (99-135 ° C). De maskiner som används för laminering får endast tillämpas filmen till objektet och trycker den på plats, se till 100 procent kontakt mellan objektet och overlaminate, eller ge värme för att aktivera process. De viktigaste typerna är påsen laminator , så kallade eftersom objektet gled in i en färdig film pung, och rulle laminator . Det värms och kyla, tryck-känsliga versioner av båda typerna.

Overlaminates har ytskikt liknar latexfärg, med val som texturerat, lyster, matt, satin, och glänsande. Finns duk texturerat overlaminates att-när anslutit sig till en utskrift-göra bilden verkar ha gjorts på duk. Andra speciell känsla overlaminates erbjuder en rad möjligheter att ändra utseendet på porträtt och utskrifter i konstnärligt sätt.

Tillverkarens beskrivningar räkna tjocklek, temperatur och UV-manskap i overlaminates, och huruvida de är lämpliga för inomhus-eller utomhusbruk, eller båda. Vissa står sig väl under direkt belysning och görs för att minska ytan bländning, och det är också anges på etiketten, som är den metod som krävs för att tillämpa dem. Dessa riktlinjer är till hjälp för att göra ett bra val för ett visst projekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.