Vad är Origami papper?

Origami är den japanska konsten att vika papper till representativa, dvs inte abstrakt, former. På japanska, Origami är ett sammansatt ord som består av orden för "att vika" och "papper". Typiska former inkluderar fåglar-framför allt tranor, andra djur, båtar och lådor. Konsten innebär utveckla mönster för falsning och har ceremoniella och rekreation stilar. På senare tid har skärning slagits ihop med fällbara i skapandet av origami siffror. Kirigami är det japanska ordet för papper kapning.

Origami skapas med många typer av origami papper. Vissa origami papper är en färg, och detta inkluderar washi, mjukpapper, och dubbelsidiga papper. Ensidig folie papper-i rena färger och präglade-används också. Bokashi papper, med graderad färg, är origami papper som görs i många stilar och mönster, vissa har flera shading iterationer och går från hörn till hörn, för att centrera kant, eller i andra mönster.

Another origami papper är Chiyogami eller Yuzen, silke-scannad washi som också används för andra dekorativ konst, exempelvis att kimonos för pappersdockor. Det härrör från träsnitt och introducerades i slutet av 18th century. Mönstren är oftast tryckt på Osone papper, och vikten är cirka 70 gram per kvadratmeter (GSM). Chiyogami är ett sammansatt ord som betyder "tusen generationen" och "papper. "

Chiyogami traditionellt mönster med symboler för lycka, långt liv och lycka, men nya mönster ständigt uppfann också. Det finns tusentals Chiyogami mönster. Vissa tillverkare gör replikationer av Chiyogami med offsettryck snarare än silk-screening. Dessa dokument kan vara billigare, men är inte giltiga.

Katzome-shi, stencil-färgat papper baserat på kimono trycktekniker, kan också användas som origami papper. Detta dokument, även om 70 gsm, utvecklades flera hundra år efter Chiyogami, som kom i bruk i Kyoto i det 20th århundradet.

finns många traditionella origami utformning efter börjar med ett fyrkantigt papper, men ny formgivning ingår origami tillverkade av papper runda, rektangulära papper, och även flera stycken av papper gick samman, ibland kallas modulär origami när varje blad av origami papper är vikt i en identisk form och multi-piece origami när flera ark används helt enkelt att utvidga skapandet några efterföljare. Fabrigami är en relativt ny konst med origami tekniker och tyg som medium. Bomull kläde med tyg STYVNAD är en rekommenderat "Origami papper" för denna specialiserade praxis i konsten, men även andra vävnader kan fungera lika bra. Making vikta skapelser av tyg klistrat origami papper är en annan stil fabrigami.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.