Vad är Novelty Garn?

Knitters vet att det finns så många olika typer av garn som det finns olika typer av stickare. Vissa garn är enkel och tålig, andra garn är tänkt att göra ett uttalande. Nyhet garn är en relativt ny trend som har möjliggjort en mängd nya letar efter stickare som föredrar att avvika från traditionella garn. Generellt sett gäller nyhet garn en strand eller två av "normala" garn kombineras, ofta genom att vrida, med något annat för att skapa en mer intressant färg mönster eller struktur. De vanligaste typerna av nyhet garn är boucle garn, ögonfrans garn, stege garn, self-striping garn, band och garn.

  • boucle garn , även känd som flamme eller texturerat garn, ser mer luftigt än de flesta vanliga garn. En sträng eller två, ibland mer, av regelbundna garn är tvinnade tillsammans med en annan typ av garn, ofta en av en annan bredd eller annorlunda utseende. Denna struktur är då mer intressant genom att spänningen på en av punkterna vara spänd som nyhet Garnet är spunnet. Garner av detta slag medför vanligen flera delar av tydligare garn som är tvinnat tillsammans med något annat att göra en intressant konsistens. Grund av de olika spänningar på de olika delarna av garn, verkar boucle garn fluffigt och ojämn, och används ofta för tröjor.

  • Ögonfrans garn visas vanligtvis hårig eller luden. När ett plagg är stickad från denna typ av nyhet garn, kan det ha en fuskpäls slags utseende. EYELASH garner är vanligen tillverkade av polyester, med korta, tunna hår som påminner om ögonfransar. Den "ögonfransar" kan vara lockig, metall, med en längd, eller av olika längd. EYELASH garn används vanligen för trim på kläder, eller för småsaker, till exempel halsdukar, eftersom det kan orsaka stora kläder för att se klumpig och tung.

  • Ladder garn är en nyhet garn som liknar en stege. Två tunna trådar stöd upprepa ränder av material, vilket resulterar i en "stege" eller "järnvägen" utseende. Ladder Garnet är ofta metalliskt, och används sällan ensam utgör huvuddelen av plagget, utan i stället används som klädsel eller i kombination med en tydligare garn.

  • Self-striping garn har en sekvens av färger, med den färg upprepas är tillräckligt länge för att skapa ränder. Om Knitter följer de fastställda mönster, med rätt antal maskor och korrekt bedöma, kommer ränderna bilda under stickning. Self-striping garn är populär för folk sticka strumpor, men kan också användas för tröjor och andra plagg stickas i rundan.

  • Ribbon garn är en typ av nyhet garn som liknar band, men med mer att ge och stretch. De kan vara breda eller smala, platta eller lysrör, och kan ge bra sträcka till ett plagg.

Nyhet garn är ett roligt verktyg för erfarna och början stickare lika. Lokala garn butiker samt online-butiker har ett stort utbud av nyhet garn att göra några projekt unikt och minnesvärt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.