Vad är Mulberry papper?

Tillverkad av bark fiber från Mulberry trädet, Pappersmullbärssläktet papyrifera , är Mulberry papper används ofta i papper hantverk. Det finns i en mängd olika färger och olika stilar, t. ex. slät eller strukturerad. The mullbär fibrerna i papperet ge mer dimension till hantverk projekt, lägga till intressanta texturer. Det är idealiskt för scrapbooking och collage.

Mulberry papperet kan användas att göra kort, kuvert, böcker, och fler. Dessutom kan det papper användas som en bakgrund eller inackordering. Mulberry papper är både starkt och lätt. Som ett resultat, är det ofta används av konst konservatorer för att göra reparationer av målningar, kartor och andra liknande artefakter. Beroende på skadan kan små bitar av papperet rivas, försedda med självhäftande och monteras på plats.

Mulberry papper är i allmänhet slits snarare än minska, som slet ger en intressant Jagged Edge. Det finns två metoder som oftast används i sönder detta papper. Den första metoden kallas slicka och riva teknik. Papperet är vikta om så önskas och sedan slickade eller fuktades längs luckan och därefter trasiga.

För mer komplicerade former och kurvor, är ritningen metoden. Med denna teknik är tops doppas i vatten och önskade former dras ut på papper. Dessa former kan sedan försiktigt skadats eller trycks ut.

Även om detta dokument kan lätt köpas genom de flesta båtar leverantörer, är det inte ovanligt att vissa människor att göra sina egna. Hemlagad mullbär papper är en relativt enkel process, beroende på vilken metod man väljer. Tillverkning av papper med fibrer från mullbär bark sedan länge praktiserats inom den japanska kulturen. En liknande papper kan vara tillverkade av returpapper. När du använder metoden bark, är barken skalade bort i en-tum (2,5 cm) remsor. Dessa är sedan blötläggas i vatten i cirka tolv timmar. Efteråt är soda alkali tillsätts vattnet och fiber är kokta i ungefär tre till fyra timmar. När fibern har svalnat, är vattnet pressas ut och sedan slå in massa på en plan yta. Detta massa placeras i en container och långsamt blandas med en liten mängd vatten. En papperstillverkning mögel kan sedan doppas i massa-och överflödigt vatten Blötlägg fram till mullbär papper kan skäras från skärmen. Detta skall sedan torkas i cirka en dag eller så. När torr, kan papperet tryckas lägenhet med en tung bok. Göra Mulberry papper från återvunnet papper är också praktiseras, även om detta inte är "sant" Mulberry papper. Generellt är ungefär fyra gånger så mycket vitt papper som används som färgad. Papper slits i små bitar och blöt i vatten över natten. Den vita är separeras sedan från färgade och placeras i en mixer med varmt vatten. Det är sedan blandas till en gröt konsistens och de färgade bitarna är tillsätts långsamt tills blandningen liknar konfetti.

är en mögelsvamp används för att forma Mulberry papper. Alternativt kan gamla tavelramar användas tillsammans med någon typ av screening. Ett tunt lager av massa tillämpas med större mängd vatten får rinna genom att granska materialet. Vattnet är ständigt blöt fram papperet börjar skalar bort från skärmen. Den kan sedan torkas i cirka tjugo timmar och pressas mellan tunga böcker eller vikter för att bli tillplattad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.