Vad är Leather Carving?

Läder carving är en form av läder som arbetar inom vilka delar av läder skärs med fina verktyg för att göra ett mönster eller design. Det kan kombineras med andra typer av läder crafting såsom stämpling eller brännande för ytterligare effekt. Läder som har ristats sägs ha varit "skaffat utrustning," eftersom det har formats med hjälp av verktyg. Carved läder används i bälten, skor, sadlar, och många andra hantverk läder, och det kan också användas som ett fristående konstverk. Att rista läder, lädret först lätt fuktad med svamp eller trasa doppad i vatten så att det sväller, vilket gör det lättare att skära. Läder som har fuktats sägs vara "kapslade", och det är oerhört känslig. Även ljuset trycket från nageln kan lämna ett varumärke, och läder kommer också lätt absorberar färgämnen, så det är viktigt att hantera den på en ren yta. Den cased läder kan lyftas med ett sortiment av verktyg, och då är det tillåtet att långsamt torka. När torkad, lädret är oftast oljade eller konditionering så att den kommer att hålla sin form. I vissa fall kan läder målas eller färgad efter skulpteras, för att ytterligare framhäva design, eller hantverkaren kan använda en brinnande verktyg till etch ett mönster. Läder carving är också kombineras med läder stämpling, en design teknik där mönster pressas in i lädret med stämplar och hjälp av en liten klubba. Hellre än att ta bort bitar av läder, komprimerar läder stämpling materialet, och när lädret torkar, kommer kompression behålls. P

flera verktyg används i läder carving. På ett minimum, en fin skarp kniv och en hammare används tillsammans med ett antal små verktyg som kan användas för att skapa ett specifikt mönster som små prickar, Scalloped linjer, böjda funktioner och så vidare. Läder carving verktyg finns ofta tillgängliga i byggsatser på hantverk butiker eller butiker som specialiserat sig på läder arbetsmaterial. Klasser i läder carving kan också ibland erbjudas, för människor som är intresserade av att komma igång.

Det bästa läder för läder carving är vegetabiliskt garvade, eftersom garvningsprocessen gör lädret absorberar vatten när det är kapslade. Dessutom bör det vara av högsta skinn, vilket innebär att alla lager av läder, från de yttersta lager på botten, är intakta. Top skinn är tjockt och klarar carving på olika djup. Conditioned top skinn finns på läder arbetar butiker, i en mängd olika färger och ibland med olika ytbearbetning, för att möta de olika behov av läder hantverkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.