Vad är Embossing Ink?

Embossing bläck är en typ av bläck avsedda att användas med prägling pulver för att skapa en ökad effekt på papper eller tyg. Prägling innebär skapandet av en upphöjd image som kommer att stå ut från papper eller textilmaterial, och har använts i århundraden i dekorativa syften såväl som funktionella sådana. Officiella sälar och andra handlingar ofta använder prägling att skapa autenticitet och sina handlingar framträda.

Traditionellt prägling sker genom att komprimera material inuti en tärning, ofta med tillämpning av värme, att deformera fibrerna och som dem på plats. Detta görs på en tryckpress som är utrustade för att hantera prägling. Det är också möjligt att skapa en upphöjd konstruktion utan att ändra strukturen i materialet, dock med hjälp av prägling bläck. Präglingar bläck används med prägling pulver för att göra en upphöjd, texturerat formgivning.

Folk kan ansöka präglingar bläck med en stämpel eller för hand, beroende på deras behov. Bläcket är oftast tydlig, så att den inte kommer att reagera med pulver strös på den. Det torkar också långsamt, så crafters gott om tid att tillämpa pulver. När pulveriserad, en värmepistol kan användas för att smälta prägling pulvret i bläck, skapa en solid upp design.

Färgat prägling bläck finns också. Vissa crafters använda dessa för att skapa egna färger eller för att uppnå olika önskade effekter. Det pulver som används med prägling bläck innehåller en rad olika färger, och kan ha speciella egenskaper såsom metallic, opalescent eller Pearlescent effekter. Metallics kan vara ganska dyra, och måste användas med försiktighet för att undvika slöseri. Den pulver kommer ofta i små burkar, som ger människor möjlighet att strö pulvret på ytan är präglade.

Klassiskt är prägling bläck framställs på en stämpeldyna, som tillåter människor att jämnt täcker ett frimärke med den nödvändiga mängden bläck. Man kan också dra penslar eller svampar över pad att plocka upp bläck som kan överföras för att skapa en egen design. Det är viktigt att använda ett grundmaterial som tål exponering för värme, så att materialet under den prägling bläcket inte kommer att deformera när varmluftspistol används.

Många farkoster butiker bära prägling stämpeldyna och prägling pulver, och de kan också beställa specialprodukter med begäran om deras kunder. Det är också möjligt att beställa produkter på nätet, med några företag som erbjuder prover så att kunderna tydligt kan se hur bläcket och pulver utföra. Embossing kan användas för att skapa egna effekter för scrapbooking och en rad andra hantverk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.