Vad är Duchesse Satin?

En elegant och glänsande tyg, är duchesse satin blank, tung och lyxig. Används ofta för couture gifta sig kappor eller extravagant sänggardiner har duchesse satin funnits sedan antikens Kina. Silk vävare gjorde denna textil med många lager av fina fibrer som skapade en mjuk konsistens med mycket kropp och glans. En satin är annorlunda siden på grund av dess tråd räknas, eller hur många enskilda trådar som crisscross tyget i en kvadrattum. Satin har en mycket hög thread count, varför det är hårdare, fylligare och tyngre än vanliga silke. Duchesse Satin är vanligtvis gjorda av siden fibrer, men det kan också innehålla polyester, rayon, acetat eller filler. Ett dyrt val, en inredningsarkitekt kan välja duchesse satin för sammet drape lining, en semester löpare, eller rufsar om en dupioni örngott. I kläder, är duchesse satin används primärt för brud-kappor och underkläder. Gifta sig kappor har sytts från duchesse satin i århundraden, eftersom det var först importerades till Europa från Zaytun, Kina. Det medföljer spetsar, sammet, beading, chiffong, Shantung siden, tyll och organza vackert. Designers föredrar duchesse satin eftersom kjolen behåller sin fulla draperad kurvor, i stället för fladdrande, skulle ett tunnare tyg.

Olika vävar i duchesse satin i en palett med färger att den moderna bruden att välja något rik än unikt . Om hennes budget inte tillåter 100% siden duchesse satin, kan hon ersätta en polyester version. Den billigare "matt" satin kanske ser inte lika skarp och glänsande, men ett lämpligt sätt klänning kommer att bli lättare att gå in och mindre benägna att skrynklas. Vitt är den mest populära färgen, naturligtvis, men många brudar som väljer att läsa rosaröd, sofistikerat svart eller vintage elfenben.

är oftast en fotsid kjol gjord av Duchesse satin, medan livstycket och ärmarna är en annan, mer texturerat material. Olika vikter av skarpa satin kommer att komplettera andra konstruktioner, t. ex. en kort kjol, bogen linda, eller skulpterade ärmar. Duchesse Satin är så mångsidig, kan du välja en Edwardian te klänning eller en renässans brokad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.