Vad är Chiffong Velvet?

Chiffong sammet är en typ av sammet som är mycket lätt, gör det möjligt att drapera på olika sätt. Detta sammet används ofta i underkläder och andra intima poster, och det verkar också ibland i formella klänningar och kjolar. Många tyg butiker bära chiffong sammet i ett sortiment av färger, för människor som vill skräddarsy kläder med denna textil, och olika exempel på chiffong sammet kan också ses i antikaffärer och i varuhus i moderna kläder.

Denna stil med sammet kallas ibland "transparent sammet", en anspelning på dess blotta natur. Stöd av chiffong sammet är typiskt silke eller rayon, med rayon lugg. Liksom andra sammet, chiffong är sammet vävt på ett sådant sätt att det har en mycket djup, komplex struktur, och chiffong sammet är också mycket stretchig och förlåtande. Högen av chiffong sammet kan lämnas slätt, eller präglade med olika utföranden, beroende på tillverkarens lutning och efterfrågan på präglade chiffong sammet. När väl omhändertagna, kan chiffong Velvet under lång tid, särskilt om den börjar som en högkvalitativ textil. Eftersom chiffong Velvet har en tendens att riva upp, är det mycket viktigt att binda sömmarna att hålla dem säkra, annars kommer plagget kan börja striden i sömmarna och slutligen gått upp. Chiffong sammet bör tvättas vid sval temperatur och hängde på tork, och användningen av ett järn bör undvikas, eftersom det kan trycka på högen av tyget ur form.

sömmerskor älskar att arbeta med chiffong sammet eftersom draperier så elegant på en mängd olika siffror. Den lätta vikten håller materialet från att vara förtryckande, även om en hel del används, och detta kan vara mycket användbara när det är varmt eller varmare klimat, där traditionell sammet kan tyckas tung för att bäras. Det är vanligt att se chiffong sammet draperad i veck, och det kan vara broderade, pärlstav, eller på annat sätt dekorerat.

Som en allmän regel, chiffong sammet används främst i kvinnans klädsel, eftersom tyget inte lämpar sig väl för mäns mönster. Förutom att användas i saker som klänningar och kjolar, visar chiffong sammet också upp i halsdukar, mössor, skärp, väskor och andra tillbehör.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.