Vad är Casting Resin?

Casting harts är ett harts som används vid gjutning. Syntetiska hartser används ofta för att göra gjutning harts, men det är också möjligt att använda naturliga hartser. En mängd olika branscher använder harts i gjutning, och det är också populärt med några hobbyister och hantverkare. Till exempel kan harts användas för att skapa kastar en modell järnväg, eller för att skapa tematiska element som används i smycken att göra. Leverantörer av gjutning kåda finns företag som säljer partihandel hartser till tillverkare, tillsammans med hantverk butiker och kataloger farkoster som säljer via postorder.

Resin är en trögflytande vätska som stelnar som botemedel. I händelse av syntetiska hartser, behöver en katalysator för att blandas med harts så att det härdar ordentligt. Naturhartser kan bearbetas på olika sätt för att uppnå önskad hårdhet, och dessa metoder kan omfatta användning av en katalysator. Harts som används för gjutning är ofta tydliga, även om de kan blandas med pigment och färgämnen för att skapa färgade färdiga produkter. Om du vill använda gjutning kåda, kådan hälls i en form och får härda innan formen är bort. Gummi och formar silikon är populära eftersom de är lätta att använda och ingen mögel utgåvan tillämpas före gjutning. Gips och annat material kan också användas för mögel att göra, och ett antal olika stilar av formar finns.

Många som arbetar med gjutning harts göra egna formar. Formar kan användas för att skapa standardiserade delar eller bitar, allt från kåda pärlor till halsband för harts skär för maskiner. Efter unmolding, kan ett harts objekt även användas i sin tur skapa ytterligare mögel, eftersom det kommer att bli hårt och det kommer att behålla alla uppgifter om det ursprungliga mögel, så länge mögel gjordes korrekt.

Bubblande, där små luftfickor är fångade, är förmodligen det vanligaste problemet i samband med gjutning harts. Casting kåda också så småningom löper ut, och använder gamla resin kan orsaka problem med gjutning eller inställning. Av denna anledning, folk köper oftast kåda i små partier att uppfylla behoven i ett särskilt projekt eller för att tillgodose behov inom en nära framtid, för att undvika att behöva göra sig av gammal kåda. Hartser och katalysatorer är oftast säljs separat, och att blanda process för att lägga katalysatorn kan användas som en möjlighet att lägga inneslutningar allt från färger till gnistrar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.