Vad är Camel Suede?

Termen "kamelen Suede" är något förvirrande eftersom det används för att beskriva flera olika typer av tyger. True kamel mocka är en typ av läder tillverkade av kamel dölja, vanligtvis puckel avsnittet, men termen används ofta för att beskriva andra typer av mocka, även faux mocka, som har färgats av karakteristiska ljusbrun färg på kamel.

Camel mocka, liksom andra typer av mocka, är uppskattad för sin kombination av hållbarhet och mjukhet. Den varma, ljusbrun färg och distinkta korn mönster av kamel mocka gör det tilltalande för kläder och tillbehör, och det finns ofta i handväskor, handskar, skor och bälten. Camel suede har exceptionellt draghållfasthet, vilket betyder att den rymmer upp till slitage, tår och har en enastående förmåga att sträcka. Detta gör den idealisk för skor, speciellt stövlar. Kamel dölja är mer flexibla än andra typer av lädervaror, vilket gör det lättare att arbeta med. Av denna anledning är kamel mocka också i möbelbeklädnad och listigheten projekt. har Camel läder använts i århundraden i öknen regioner i världen där kamelerna är riklig. Lokalt har kamel läder använts för att göra hantverk, skålar, kannor, och till och med sköldar. Kommersiell produktion av kamel hudar började i Australien, och kommersiell export av kamel läder och kamel mocka har börjat öka i hela världen. Den största marknaden för kamel Suede verkar vara kläder designers och konsthantverkare som rutinmässigt använder andra former av läder också. Kameler är inte upp enbart för deras hudar. Lädret är en biprodukt när djuret höjs för transport, kött eller andra användningsområden, på grund av detta, kan kamel läder och kamel mocka på ett relativt kostnadseffektivt alternativ till läder av nötkreatur under vissa omständigheter. är Camel mocka bearbetas med samma metoder som andra typer av läder. Suede är undersidan av ett djurs dölja, med hårda yttre skiktet bort från huden. Skinn och mocka genomgå en process som kallas garvning, där huden är skrapade och behandlas för att bevara dess hållbarhet och förhindra nedbrytning och krympning av tyget. Tanning rutiner varierar kraftigt från land till land, så att slutprodukten kan variera i färg och följsamhet, beroende på källan.

För konsumenter som inte vill bära eller använda animaliska produkter, faux mocka är allmänt tillgänglig i färger och texturer som efterliknar riktigt kamel mocka men är gjorda av naturliga eller syntetiska fibrer i stället för hudar. Vanligen kallad "faux kamel Suede", har dessa tyger inte ärrbildning och spannmål som finns i natur-och skinnprodukter, och görs utan att offra djur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.