Vad är Bristol Board?

Bristol board är en typ av tung, högkvalitativt papper som ursprungligen tillverkades i Bristol, England i början av 1800-talet för att måla, illustrera och ritning. Det fortsätter att användas för alla dessa ändamål, tillsammans med produktion av vykort, inbjudningskort bröllop, tekniska ritningar, illustrationer, och ett brett utbud av konstverk. Många konst leverans butiker medföra Bristol ombord och kan beställa specialprodukter på beställning, och det är även möjligt att beställa många typer online.

Tillverkare av Bristol ombord vanligtvis statligt tyngden av papperet i termer av "skikt", med hänvisning till hur många lager papper har inklämda tillsammans för att göra Bristol styrelse. Tre skikt Bristol ombord, till exempel, är tyngre än två skikt. Dock är tjockleken på skikten kan variera, vilket innebär att antalet skikten inte det ultimata måttet på hur tunga och tjocka papperet kommer att vara. yta Bristol ombord kan variera. Historiskt var det ytterst jämn, men i dag, till att göra det i en rad olika texturer för användning i olika medier, bland mycket slät, pergament, och grov. Slipmedel konstnärens verktyg som krita och pennor tenderar att fungera bättre på grova Bristol ombord. Detta dokument är också utformad för att användas på båda sidor, i motsats till exempel papper, en liknande produkt som bara är ensidig.

grader av Bristol ombord också beskrivas i termer som "bröllop" "utskrift", "kvarn" och "index. " Människor som inte är säker på vilken form som skulle vara lämpligast kan begära prover från ett pappersbruk för att se hur olika utseende och känsla. Detta är särskilt starkt rekommenderat att folk skriver ut inbjudningar och meddelanden på Bristol ombord, eftersom de inte vill förstöra effekten av skapelsen genom att använda fel papper. Många tryckerier och grafiska designers har papper prover tillgänglig, för människor som inte vill ta kontakt med ett pappersbruk direkt.

När man köper denna pappersprodukter, bör konsumenterna medvetna av skillnaden mellan arkiv och icke-arkiverade versioner. Arkivbeständigt papper är avsett att pågå under lång tid och att hålla den tryckta bilder, dragna, eller målade på den. Det är lågt i syra eller syra-fri, och om det hanteras på rätt sätt, kan det varar under en längre period. Icke-arkivbeständigt papper tenderar att gult, crack, split och förvränga tiden. För projekt som kommer att bevaras, kan det vara bättre att köpa arkivens kvalitet Bristol ombord, även om det är något dyrare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.