Vad är Birdseye Maple?

Birdseye lönn, en av de mest sällsynta träslag på planeten, har en distinkt mönster som ser ut som små, virvlande ögon stör den mjuka linjer av spannmål. Birdseye lönn är inte en sort eller arter av lönn, utan snarare ett fenomen som förekommer inom flera olika typer av virke på grund av en okänd orsak. Kanske värdefulla anomali vitriner trä reaktion på en svamp-eller virusinfektion, genetisk mutation, fågel picka, klimatförändringar, markförhållanden, tillväxt historia, eller någon annan mystiska element.

Birdseye lönn har en medelhög densitet och varierande färg. Den yttre ringar på träd skapar virket som det vanligtvis en krämig, lätt gula färgen med mörkare Birdseye mönster. Den inre ringarna, kallas kärnveden, kan vara djupt bärnsten eller rödaktig till mörkbrun Birdseye. Beroende på frekvensen av Birdseye virvlar, vardera 1 /8 "till 3 /8" bred (1/3-1 cm), kan virket vara mycket värdefullt. Träindustriarbetarefederationen priset virket eftersom det "vänder" bra på en svarv, vilket betyder att det kan formas till dekorativa käppar, ben stol, eller handtag. Efter det är klart, inte repa Birdseye lönn inte lätt.

Birdseye lönn, förekommer i Sockerlönn , endast hänvisar till de vanligaste trädslag. Millers tycker också deformationen i röd lönn, vit aska, kubansk mahogny, amerikansk bok, svart valnöt, och gul björk. Dessa träd som växer i de stora sjöarna i Kanada och USA ger det heftiest leverans, tillsammans med några sorter i Rocky Mountains. Även om det finns några ledtrådar i trädets bark som indikerar virket kan ha Birdseye, är det ususally nödvändigt att fälla träd och klippa sönder det innan du vet säkert.

Raffinerade specialprodukter, såsom instrumentbrädan i en Rolls Royce, är gjorda av Birdseye lönn. Eftersom det är så ovanliga timmer typ, det är mycket dyrt och en bristvara. Dess kostnad boardfeet kan vara hundra gånger så vanliga lövträd. Askar och skålar för smycken, tunn faner, humidorer, käppar, möbler inlays, handtag, och gitarrer är gjorda av det dekorativa trä. Dessa vackra samlarobjekt verkar skimmer och snurra under curling kretsar Birdseye.

Att kunna odla Birdseye, eller fågelperspektiv, i lövträ skulle vara så värdefull nyttighet som forskare och arborister studie kraftfullt mystiska fenomen. Hittills har de tycktes rabatt flera teorier, nämligen att picka fåglar deformera träfibrerna och att en smitta svampen gör det twist. Däremot har ingen visat en fullständig förståelse av kombinationen av klimat, jord, träd sort, eller insekter som tillförlitligt producerar värdefulla lönn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.