Vad är Angorakaninull?

Angorakaninull är ett utomordentligt mjuk stickning fiber framställt av päls av angorakanin. Det kan bara spunnet av håret av angora kaniner, medan produkten av angora getter kallas mohair. Angora fiber har en mycket mjuk, silkeslen konsistens och är vanligen 10 till 13 mikrometer tjock. Fibrerna är också ihåliga, vilket ger dem loft och en karakteristisk flytande känsla. Dessutom angora fibrer är mycket kort, som kan verkställa stygn densitet när Knitter använder angoragarn med en hög andel av angora.

Pure angoragarn är omöjligt att göra, eftersom fibrerna är för fint och ullen helt enkelt kommer att riva upp. Angora fibrer vanligtvis blandas med andra mjuka fibrer, såsom kashmir och lammull. Angoragarn tenderar att vara mycket varmt och används ofta för att trimma tröjor eller att sticka mössor och halsdukar. Angora är allmänt betraktas som en lyx fiber, och de flesta angoragarn produkter är mycket dyra, vilket speglar den mödosamma skörden processen och det lilla antal producenter.

Angora kaniner kan kammade eller försiktigt klippt för sin päls, och de har använts för detta ändamål i Turkiet i århundraden. Angora först blev populär i Europa i slutet av 18th century, då den populariserades av fransmännen. I Amerika, angoragarn inte röra den vardagstänkandet tills 20-talet, då liten stuga uppfödare började höja angora kaniner och spinning deras fiber. Det finns fyra raser av angora kaniner, med början den engelska rasen, som väger 5 till 7,5 pounds (från 2 till 3,5 kg). Den engelska rasen producerar en mycket stor mängd av päls och måste kammade regelbundet för att hålla håret fritt från tovor och skräp. Den godmodig kaniner är populära i visa och deras fiber wraps mycket hårt när spunnet, gör en jämn och stark ull. Den franska rasen varierar från 7,5 till 10,5 pounds (3,5 till 4,5 kilo) och har en högre andel vakt håret ull. Täckhår ta färg bättre, och många färgade Angora produkter ull kommer från den franska rasen. Den franska rasen kräver mindre grooming än andra raser och rekommenderas för nybörjare uppfödare. Den Satin rasen har mycket glänsande, mjuk päls med en Satiny utseende. Det är lätt att samla in och snurra, och 6,5 till 9,5 pound (3 till 4 kg) kaniner är gynnad av fiber samlare eftersom deras päls snurrar snabbt och enkelt. Rasen tenderar också att vara rikt färgad, producerar ull med hög färgmättnad, även om alla vita satin producera päls som tar färg mycket bra. The Giant rasen är betydligt större än de andra raser, ofta väger mer än 20 pounds (9 kg). Rasen oftast visas i vitt, och dess ull måste skördas genom klippning, eftersom kaninerna inte naturligt molt eller byggnad. För blotta volymen av insamling, jätten rasen är ett utmärkt val för uppfödare försöker producera angora fiber för kommersiellt bruk.

Angorakaninull kan skördas året runt, men det kräver noggrann handarbete, eftersom de flesta kaniner är kammat. Flesta angora kaniner är öppna, men nervös, och det är viktigt att vara försiktig med dem. Ullen produceras kan användas i en mängd olika tillämpningar som isolering, komfort och värme behövs, och fibrer är trevlig att arbeta med på grund av deras lyxiga utseende och känsla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.